Οταν η ιστορία… συρρικνώθηκε και μπήκε στο studio

January 28, 2016

Το σαλιγκάρι που ενέπνευσε το ίντερνετ

January 28, 2016

The Dukes of Hazzard

January 28, 2016

Ο Στρατηγός Lee το αυτοκίνητο που το 1969 με τα ξαδέλφια Μπο και Λουκ πήγαινε μόνο… με το πλάι! Το Dodge Charger της Chrysler Corporation κατασκευάζεται για τις ανάγκες της ταινίας 320 Dodge Charger και 255 χρησιμοποιήθηκαν στη σειρά.

DUKES1

Περίπου 17 εξακολουθούν να υπάρχουν σε διάφορα κράτη ανακατασκευασμένα. Κατά μέσο όρο, περισσότερα από ένα αυτοκίνητο έχουν καταστραφεί ανά επεισόδιο και αυτό γιατί με τα τόσα άλματα που επιχειρούσαν τα ξαδελφάκια στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από το χέρι του νόμου (Ρόσκο) για την διακίνηση παράνομου αλκοόλ που έφτιαχνε ο θείος τους.

Ο Στρατηγός Lee ήταν εφοδιασμένος με Roll Cage 383, κινητήρα V8 με κλιματισμό και το χαρακτηριστικό του ήταν οι συγκολλημένες πόρτες που έκαναν την πρόσβαση στο αυτοκίνητο κάπως εντυπωσιακή από τα παράθυρα! Σε χρώμα πορτοκαλί με την σημαία του  Στρατού της βόρειας Βιρτζίνιας τον αριθμό 01 στις πόρτες του, τα δύο κέρατα εμπρός από τον προφυλακτήρα και την ιδιαίτερη κόρνα πολύ εντυπωσιακό!

DUKES4

Άλλη μία έκδοση κινητήρα στο ίδιο σασί βγήκε με ένα κινητήρα 440 Magnum με 375hp που χρησιμοποιήθηκε και στην ταινία το 2005.

DUKES5

Η  Warner Bros για μία ακόμη φορά έκανε τα μαγικά της και δημιούργησε μία σειρά που έμεινε στην εποχή.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.