Το γατοψαρο

December 8, 2015

Αλέξη, Αντρέας εδώ!

December 8, 2015

Run people run… from your life!!!

December 8, 2015

(ή ελευθερώστε το κέντρο από τους αγώνες)

grafei_o_gorillas_lndscp

Εκεί λοιπόν που είχα ησυχάσει και έλεγα ότι έκανα το χρέος μου για αυτά τα Χριστούγεννα και έβγαλα από μέσα μου ότι με βασάνιζε και με παίδευε χρόνια βλέπω ανακοίνωση ότι την Κυριακή τρέχουν όλοι στο κέντρο της Αθήνας, σε κάποιον φιλανθρωπικό αγώνα, ντυμένοι Αι Βασίληδες και ήρθα και φούντωσα. Πάτε καλά; Δηλαδή τόσο μεγάλη είναι η βλακεία σας που μεν πρέπει για άλλη μια φορά να κλείσει το κέντρο επειδή κάποιοι τρέχουν αλλά έχοντας το βίτσιο να τρέξουν ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες; Μόνο που σκέφτομαι να ιδρώνουν μέσα σε αυτή την πελώρια παχιά στολή και κάποιοι να τους φωνάζουν στον τερματισμό run santa run λες και είναι ο φόρεστ κάμπ, με πιάνει σύγκρυο. Άσε που τρέχουν όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Κάποιοι έχουν παθολογική εξάρτηση με τα Χριστούγεννα δεν εξηγείται αλλιώς.

Εδώ τώρα φίλοι μου αγαπημένοι τίθεται επί τάπητος το θέμα με τους αγώνες. Ποιος είχε την υπέροχη ιδέα ότι σε αυτή την έρμη χώρα που όλοι μας τρέχουμε από το πρωί ως το βράδυ να προλάβουμε να ζήσουμε, πρέπει κάθε βδομάδα να γίνεται ένας μαραθώνιος αγώνας δε το καταλαβαίνω. Να πρέπει δηλαδή να δεινοπαθήσουν όλοι που κλείνει το κέντρο και δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν με αμάξια και με μέσα μαζικής μεταφοράς. Να είχαμε το άρτιο κυκλοφοριακό σύστημα να πεις μια χαρά τι ωραίος θεσμός. Μα έλα που δεν! Σε μια πόλη αυθαίρετη, δίχως σχέδιο, γίνεται όλο αυτό. Σήμερα τρέχουν τα παιδιά, την άλλη Κυριακή οι έφηβοι, μετά οι μεσήλικες, μετά οι ποδηλάτες, μετά για φιλανθρωπίες, μετά για τα Χριστούγεννα, μετά τα πατίνια, μετά για την… μαλακία που μας δέρνει. (Εδώ τώρα θα έπρεπε να αναφέρω για την άλλη ανεκδιήγητη συνήθεια που κλείνουν το κέντρο όταν κάθε ξένος ηγέτης έρχεται στην χώρα αλλά ας όψεται.)

Επίσης όλα αυτά γίνονται σε μια πόλη που σε κάθε πορεία, χρόνια τώρα όλοι έτρεχαν να αποφύγουν τα ματ, τα δακρυγόνα, τους μπαχαλάκηδες, τον ένα και τον άλλον, γενικά υπήρχε ένα τρέξιμο. Όμως όχι έπρεπε να γίνει και θεσμός. Όσο για το βίτσιο να τρέξεις ντυμένος Άϊ Βασίλης με ξεπερνάει. Σε λίγο θα σκεφτούν θεματικές. Τρέχεις ντυμένος χαρταετός, τρέχεις μασκαρεμένος για τις απόκριες, τρέχεις ερωτευμένος για του Αγίου Βαλεντίνου, τρέχεις σαν κατσίκι στην σούβλα για το Πάσχα. Αυτή την στιγμή τρεις σκέψεις πέρασαν από το μυαλό αστραπιαία συνειρμικά η μία μετά την άλλη και πρέπει να τις καταγράψω.

Σκέψη1: Κρίνιω κλείσε τα αυτιά σου δεν πρέπει να ακούσεις τι γίνεται το Πάσχα, είσαι ακόμη μικρή και νια, θα τραυματιστείς ψυχολογικά!

Σκέψη2: Θυμήθηκα το τραγούδι, «τρέχει τρέχει τρέχει το νερό στα αυλάκι… τρέχει τρέχει το πουλί στα δέντρα κλπ. Αχ αυτά ήταν τραγούδια, τι στίχος, τα άκουγες και έτρεχες να κατουρήσεις στο λεπτό!

Σκέψη3: Τι να απέγινε άραγε η μικρή Δήμητρα Δουμένη; Τι απέγινε η Παρασκευούλα από του κουτιού τα παραμύθια; Τι απέγινε η Βάλια Χάσκα και η μικρή της πατατίνα; Τι απέγιναν όλα αυτά τα μικρά κοριτσάκια που μας συντρόφευσαν όταν ήμασταν παιδιά. Κραυγή αγωνίας σε γέφυρα αλλά munch που από κάτω τρέχει, τρέχει το νερό.

Αφού κάναμε το διαλειμματάκι μας για να πάρουμε δυνάμεις (και για να κατουρήσουν κάποιοι) ας επιστρέψουμε στο θέμα μας. Μα τέτοια κωλοπηλάλα τους έπιασε φίλοι μου καλοί όλους να γίνουν Σπύρος λούης; Hello εσύ δήμαρχε Καμίν(ι)η δεν μπορείς να τους βάλεις κάπου αλλού να τρέχουν; Γιατί να τρέχουν στον δρόμο; Ολόκληρο καλλιμάρμαρο στάδιο δεν έχουμε στο κέντρο; Τόσες εγκαταστάσεις που ξέμειναν από τους ολυμπιακούς αγώνες που αραχνιάζουν δεν έχουμε; Γιατί δεν τους κλείνετε εκεί μέσα να τρέξουν αφού το έχουν τόσο ανάγκη. Βάλτε και ένα εισιτήριο να βγει κι η φιλανθρωπία. Επίσης αν τόσο πολύ θέλετε να γίνει θεσμός το τρέξιμο βάλτε εγκαταστάσεις στο σύνταγμα, σε πλατείες, σε γειτονιές όπου θα μπαίνει ο άλλος μέσα και θα τρέχει σαν να είναι διάδρομος γυμναστικής. Κάτι σαν ανθρώπινο χάμστερ. Επίσης μπορεί να είναι συνδεδεμένες οι εγκαταστάσεις με ηλεκτρογεννήτριες να τροφοδοτούνται με την δυναμό. Επιτέλους, εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Κάνει ποδήλατο ο άλλος; Εξασφαλίζει το ρεύμα για το χαμόγελο του παιδιού για έναν μήνα. Έπιασε φωτιά ο κώλος του άλλου και θέλει να τρέξει; Τρέχει μες στον κύλινδρο και εξασφαλίζει το ρεύμα για πέντε οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν. Πρακτικές λύσεις, θέλουμε. Όχι να αναστενάζουμε σαν αναστενάρηδες κάθε φορά που τρέχουν στο κέντρο και δεν μπορούμε να πάμε στην δουλειά μας.

hamster

Επίσης τι έχουν γίνει όλα τα πάρκα, οι πλατείες σε αυτή την πόλη φάντασμα; Δεν μπορούν να ανοίξουν να τρέχει ο κόσμος; Κεραυνός έπεσε εν αιθρία. Πεδίο του Άρεως, λες την λέξη και σε πιάνει απελπισία. Δόθηκαν τόσα εκατομμύρια για διάπλαση, διαμόρφωση και τώρα για μια ακόμη φορά είναι ένα άντρο πρεζάκηδων, πορνείας και μάλιστα ανηλίκων. Κατάντια για μια ακόμη φορά. Τόσα στρέμματα, εκατοντάδες να τα κλαίνε οι Ρέγγες. Αν και κάποιοι ψιλοτρέχουν εκεί κάνα απόγευμα ίσα ίσα να φυλάνε τα προπύργια, έτσι για το θεαθήναι. Η μαλακία σε αυτή την χώρα πάει σύννεφο.

Και μιας που το κάνετε που το κάνετε το καρακιτσαριό. Τους Άι βασίλιδες βρήκατε να τρέξουν; Για να τους βλέπει ο ουρακοτάγκος και να του ανάβουν τα λαμπάκια σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο; Όταν υπάρχει το απόλυτο hype θέμα που θα γινόταν viral παντού πριν πεις κύμινο lol και θα έκανε όλους τους νεοτρέντηδες να φωνάξουν yolo; Κάτι που μπορεί να είναι η μέγιστη φιλανθρωπία ενόψει εορτών. Να τρέξουν οι Παπάδες όλης της χώρας. Ήρθε η στιγμή να κάνουν κάτι πρακτικό. Τόσα χρόνια κηρύττουν. Τώρα ήρθε η ώρα τους όχι να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους αλλά να πάρουν το θυμιατό παραμάσχαλα και να τρέξουν.

Βγείτε έξω και τρέξτε για να σωθεί το απολολώ σας πρόβατο. Αυτό θα ήθελα να το δω, να τρέχουν οι παπάδες με τα παραπανίσια κιλά, να σηκώνουν τα ράσα για να μη τα πατήσουν, να πέφτουν οι χρυσοί σταυροί κάτω, να παίρνει ο άνεμος τα πετραχήλια, να φεύγουν τα μούσια δεξιά και αριστερά, να ιδρώνουν οι κοιλάρες. Αυτό θα ήταν ένα τρέξιμο τομή στην ιστορία της Αθήνας και της Ορθοδοξίας μην σας πω. Βρήκα και τραγούδι εμψύχωσης ενόψει εορτών, διασκευή τον μικρό τυμπανιστή, να παίζει με ταμπούρλα καθώς θα τρέχει το παπαδαριό και θα το τραγουδάει ο Χρήστος Σαντικάι. (Τι να απέγινε άραγε ο μικρός Χρήστος Σα… Οκ, σκάω!)

run-papa-run

«Μου παν έλα να τρέξεις να δεις, Χριστός γεννήθηκε στην άκρη της γης….

run παπά run, run παπά run,…

να τρέξεις ως τον μικρό βασιλιά, πέρα μακριά….

run παπά run, run παπά run.”

Δεν μπορώ αηδίασα με τόσο τρέξιμο. Εμένα μ’ αρέσει το κολύμπι γιατί φίλοι μου καλοί είμαι της σεζλόγκ όχι της διπλανής κερκίδας. Σας αφήνω γιατί μπούχτισα πάω να δω το “run lola run”… πφ, το “free willi” ήθελα να πω.

Ο πάντα αγαπημένος σας,

                                                            Ουρακοτάγκος της διπλανής Σεζλόγκ

Update: Τελευταίας στιγμής. Είδα πως εφαρμόστηκε και στην χώρα μας το αμερικλάνικο έθιμο της μαύρης παρασκευής, που τρέχουν μια φορά τον χρόνο οι άνθρωποι να προλάβουν τις εκπτώσεις. Όλα τα χε η Μαριωρή ο φερετζές της έλειπε. Τρέξε να πάρεις πιο φθηνά! Τρέξε να αγοράσεις πιο φθηνά την ίδια σου την ζωή.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.