Ραντεβου το Σεπτεμβρη

September 7, 2015

Internet mix VOL 1

September 7, 2015

OnHub: Η Google σε ξέρει…

September 7, 2015
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

…καλύτερα από τη μάνα σου

Όταν η Google αποκτά εταιρεία ομπρέλα (Alphabet) και αλλάζει λογότυπο προσθέτοντας ακόμα περισσότερες πινελιές παιδικής αθωότητας στην εταιρική της ταυτότητα, είναι σαν να λιώνει το λαχταριστό τυράκι μέσα στην περίτεχνα δομημένη αόρατη φάκα της. Δόλωμα καινοτόμο και ελκυστικό, το οποίο απαρτίζεται από πολυάριθμα και φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους πράγματα, ως επί το πλείστον υπηρεσίες αλλά πλέον και συσκευές. Μια από αυτές είναι και το OnHub, ένα καλαίσθητο κυλινδρικό modem/router κατασκευασμένο από την TP-Link, το οποίο διατείνεται πως θα «πλημμυρίσει» με Wi-Fi κάθε γωνιά του σπιτιού σας.

OnHub

Περισσότερες λεπτομέρειες για την ίδια τη συσκευή θα βρείτε εδώ.

Αν ωστόσο απορείτε γιατί η Google ασχολήθηκε με μια τόσο παραμελημένη από το ευρύ κοινό προϊοντική κατηγορία όπως αυτή των routers, τότε αξίζει να ρίξουμε μια… διαφορετική ματιά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του OnHub.


Αν ήδη πιστεύετε πως το Google είναι ο «καταδότης» της διαδικτυακής μας ζωής στις διαφημιζόμενες εταιρείες, τότε μάλλον θα εύκολα θα συμπεράνετε πως ο «χαφιές» τους μέσα στο σπίτι μας θα είναι το OnHub…


 

Υποστηρίζει συνδεσιμότητα Bluetooth, Weave και Zigbee, οπότε είναι ικανό να μιλήσει με κάθε συσκευή αυτοματισμού σπιτιού και να αποτελέσει το κέντρο ελέγχου τους, μιας και διαθέτει και mobile εφαρμογή. Παράλληλα, διαθέτει ένα πανίσχυρο ηχείο και μπορεί ακόμα να μην έχει αποκαλυφθεί αν θα φέρει κάποιο μικρόφωνο, αλλά έτσι κι αλλιώς η Google μπορεί να σας (κρυφ?)ακούει από το κινητό ή το tablet σας.

googlespyhead

Αν και ακούγεται συναρπαστικό στο μέλλον να μπορείτε να πείτε στο γραφείο σας «Google, άνοιξέ μου το αυτόματο πότισμα για μισή ωρίτσα και αν δεν έχει ζεστό νερό στον ηλιακό άναψε και θερμοσίφωνα», ακούγεται όμως λίγο τρομακτικό να σου φωνάζει το router σου «ξέχασες να πλύνεις τα δόντια σου το πρωί, αλλά έχει κυκλοφορήσει μια νέα οδοντόκρεμα που έχει προσφορά σήμερα, να στην παραγγείλω;».

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.