Τα χωρια που μας περιμενουν

October 6, 2015

Καντετάρα αθάνατη!

October 6, 2015

Shit… I have a dream

October 6, 2015

(Σύνορα παντού – κι άλλα  Κοσμικά Παράδοξα)

grafei_i_kanenas_lndsc

Αγαπημένο μου
Σύμπαν,

Επειδή περνάω μια «φάση Osho» στη ζωή και την καριέρα μου ως κουκκίδα σου, σου στέλνω τα οράματα μου για να υλοποιηθούν.

Και ξεκινάω. Οραματίζομαι έναν κόσμο που:

#1

Το διαφορετικό δε θα μας φαίνεται καθόλου άσχημο ή «κακό», θα έχει τις ίδιες προσβάσεις σε οτιδήποτε μπορεί να έχει πρόσβαση και ο μέσος όρος (καταραμένη στατιστική= επιστήμη του καπιταλισμού, τα χουμε ξαναπεί) και θα το προσεγγίζουμε χωρίς taboo, οίκτο, απέχθεια, φόβο, political correct ή incorrect ταμπέλες. Θα το προσεγγίζουμε, γιατί, ορμέμφυτα και αφιλτράριστα, αντιλαμβανόμαστε σε αυτό κάτι από εμάς προσωπικά, ή κάτι από το συλλογικό «εμάς» -εμμοί, εμών. ¹-² (Και ρε φίλε, τι άτομο με ειδικές ικανότητες και π@π@ρ@@ς! Ειδικές ανάγκες έχει ο άνθρωπος, τυχαία δεν τις έχω εγώ στη θέση του, δεν είναι μειονότητα προς απόκλιση, δεν είναι κακό που τις έχει.

VALITSA_ELLAS

Κακό είναι που δεν τις καλύπτεις αγαπητό κράτος!- μα συγγνώμη αναγνώστη, έχεις κυκλοφορήσει ποτέ σέρνοντας βαλίτσα με ροδάκια στην Ελλάδα; Παύση εσωτερικής απάντησης. Ωραία, και τώρα σκέψου στη θέση της  βαλίτσας τον εαυτό σου. Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω ε! Προφανώς η ειδική ικανότητα για την οποία μιλάνε είναι το διακτινίζεσθαι! Ε μα! Συγχύζομαι! ).³


 1 Καταραμένη Τρίτη δέσμη, έχεις καταστρέψει πολύ κόσμο!! ¨Ολο μου σκάνε κάτι τέτοια από το βάθος  του χρόνου και του ασυνείδητου, που δε θυμάμαι ούτε καν τι είναι ακριβώς (Βλ: Εσκί Σεχίρ-Κιουτάχεια- Αφιον Καραχισαρ).
2 Ακολουθεί μεγάλη παρένθεση.
3 Κλείνει η μεγάλη παρένθεση.

#2

Θα υπάρχει δικαιοσύνη. Κι όχι η δικαιοσύνη του κατέχοντα τον πλούτο –(βασικά  το χρήμα θα έχει εξοβελιστεί από την πρωτοκαθεδρία του αξιακού συστήματος)- ή την εξουσία.4

cop

Κοινωνική δικαιοσύνη, ανθρωπιστική δικαιοσύνη, περιβαλλοντική δικαιοσύνη. Ο πολίτης θα νιώθει ασφαλής  με τους φορείς που τον εκπροσωπούν και θα τον εκπροσωπούν όντως! Δε θα του πουλάνε φόβο και τρομοκρατία (Όχι πες μου αλήθεια τώρα, μόνο εγώ κάθε φορά που βλέπω μπατσούλη5 ανεβάζω παλμούς; – και χωρίς να έχω κάνει απολύτως τίποτα παράνομο για να φοβηθώ!)


4 Αλλά η εξουσία είναι ένα άλλο μεγάλο ζητούμενο και πίστεψε με, δε θες να ανοίξω τώρα παρένθεση γι αυτό. Αναγνωρίζω ήδη τις αντοχές σου αγαπημένε αναγνώστη, δε θέλω να πειραματιστώ περαιτέρω με αυτές.
5 Έτσι γλυκά μιλάμε στους ανθρώπους!

#3

Η αρχή που θα διέπει τη συνοριακή νομοθεσία των λαών, θα είναι το «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΗΙΝΟΙ», άγνωστου φιλοσόφου. Και Ηλιακοί, και Γαλαξιακοί και Κοσμικοί κι αναλόγως την κίνηση- βρήκαν και νερό στον Άρη, ποτέ δεν ξέρεις. «Ευτυχώς» λέει, επίσης άγνωστος, διαδικτυακός ποιητής «που ανακάλυψαν νερό κι όχι πετρέλαιο, γιατί θα βομβάρδιζαν κι εκεί για να αποκαταστήσουν τη δημοκρατία».6
(Κι έπειτα, θα προσπαθούσαν να έρθουν στη γη όσοι τυχεροί  Αριανοί γλίτωσαν τα σκάγια, κι οι ίδιοι οι -μοσχαναθρεμμένοι με τις ιδέες του διαφωτισμού- βομβαρδιστές/σωτήρες τους, θα τους αποτελείωναν στα σύνορα.

migrants

Όσοι πάλι Αριανοί, γλίτωναν κι εκεί, και κατάφερναν να περάσουν στη γη…… α αυτοί θα ήταν πλέον κομπλέ! Φιλεύσπλαχνα, αριστερά κράτη,  θα τους περιέθαλπαν . Και ως άριστοι και φιλάνθρωποι οικοδεσπότες, θα διέθεταν στους ευπρόσδεκτους κατατρεγμένους, όλους τους δρόμους και τις πλατείες, για να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή και ανθρώπινη προπάντων διαμονή!! Κοινώς θα έμεναν κατά στοιβάδες στους δρόμους, άπλυτοι, πεινασμένοι, στο κρύο και την εξαθλίωση. Και θα διερωτάτο κι ο κάθε μποζοπρόβατος «μα πως γίνεται ο άθλιος Αριανός μετανάστης να έχει κινητό;». Έχει φωστήρα μου, γιατί πριν το κάνουν άθλιο και μετανάστη, ήταν ακριβώς σαν κι εσένα!7)
Βασικά, δε θα υπάρχουν σύνορα (ίου ίου και φτου σου ιδιοκτησία, μητέρα των δεινών).


6 Ακολουθεί τεράστια παρένθεση με σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Μην ανησυχείς θα κλείσει κάποια στιγμή.
7 Ευτυχώς που ακόμα και στον τώρα κόσμο, ελάχιστους τέτοιους μποζοπρόβατους συναντάς, όσο κι αν θέλουν κάποιοι να προβάλλουν το αντίθετο, για να αυξήσουν το ποσοστό. Εκτός κι αν ο τωρινός κόσμος που ζω είναι του φραπέ και δεν βλέπω καθαρά γιατί μπαίνει στα μάτια μου με την ορμή του σέικερ η νεραϊδόσκονη.

Εντάξει Σύμπαν σε αφήνω τώρα γιατί κουράστηκα. Λογικά κι εσύ. Αλλά εσύ είσαι Το Σύμπαν, τόσα χρόνια την παλεύεις, σε δυο σελιδίτσες θα πτοηθείς;! Αν μου σκάσουν κι άλλα οράματα θα επανέλθω.

Πάρε κι ένα ποιηματάκι που διάβασα πρόσφατα και γούσταρα για το κλείσιμο –λίγη τέχνη δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

 

clock

Αφέντης μου είναι ο χρόνος
-το βράδυ που ανατέλλει
θα είναι εδώ-
Ετερόκλητο πλήθος.
-το ακούς-
Συναγερμός
Αναμονή
Καταιγίδα
Αρμονία
Σύνθεση.
Εκεί ακριβώς:
πάνω από τη γη και κάτω από τα σύννεφα,
Διαφημίζοντας το Διάστημα
(σιωπηρά) πωλούν την ενατένιση.
Σταυροί χωρίς φτερά
ζητωκραυγάζουν στο κενό μας
Έξι ολόκληρες μέρες…
μα ο Άνθρωπος δεν ήταν εκεί!
«Δεν έχεις τίποτα να κάνεις μέχρι να πεθάνεις»,
-λένε οι «φίλοι» και αναβάλλονται.
Άλλοι, πάλι, νουθετούν χωρίς παύση:
«όσους αγαπάει, τους παίρνει γρήγορα μαζί του»
«ξεκίνα χωρίς πίστη, και η πίστη θα έρθει σε εσένα»
Μα ποίος είναι ο θανών βασιλιάς;
Περιμένουμε…
Καιρός για «ζήτω» δεν έμεινε
Αν όχι τώρα, Πότε;
Αν όχι εσύ, Ποιος;
Ο χρόνος είναι Τώρα
Και ο τόπος είναι εδώ!
Ξημέρωσε κιόλα
Λαχτάρα, περνά o χρόνος!

Δεκέμβης του 2008  

Faidra Lukoskulou

Α Σύμπαν, τα: παγκόσμια ειρήνη, παγκόσμιος αφοπλισμός, αγάπη κτλ. εννοούνται, μην ξεχνιόμαστε. Και σε παρακαλώ να γ@@@@@αι λιγότερο τακτικά. Πονάει πολύς κόσμος. Σκατά. Τα οράματα έφυγαν.

Με Αγάπη Πίστη Ελπίδα -και τη μάνα τους-  
Να βάλουν το χέρι τους  
    
Η Κανένας   

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.