Τα δαχτυλίδια αποκτούν… νοημοσύνη

May 5, 2015

Το instagram… με άλλο μάτι

May 5, 2015

“Avengers: Age of Ultron” στους κινηματογράφους

May 5, 2015

grafei_i_elenatskΤρία χρόνια μετά την μεγάλη εμπορική επιτυχία «Οι Εκδικητές», η Marvel παρουσιάζει τη συνέχεια, συγκεντρώνοντας οκτώ σούπερ-ήρωες: τον Iron Man (Robert Downey Junior), τον Hulk (Mark Ruffalo), τον Captain America (Chris Evans), τον Thor (Chris Hemsworth), την Black Widow (Scarlett Johansson), τον Hawkeye (Jeremy Renner), και αυτήν την φορά τον Quicksilver (Aaron Taylor-Johnson) και την Scarlet Witch (Elizabeth Olsen). To σενάριο και την σκηνοθεσία έχει αναλάβει και πάλι ο Josh Whedon- γνωστός απο την τηλεοπτική σειρά Buffy the Vampire Shayer.


Avengers


O Τόνι Στάρκ, μετά την καταστροφή της S.H.I.E.L.D προσπαθεί να ενεργοποιήσει ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που αποσκοπεί στη διατήρηση της τάξης. Τα πράγματα, όμως, δεν πάνε τόσο καλά όταν δημιουργεί τον Ultron, ένα εξελιγμένο ρομπότ που, όμως, διακατέχεται απο σκοτεινές ιδέες. Οι πανίσχυροι υπεραπιστές του πλανήτη πρέπει να συνασπιστούν κατ’επειγόντως, για να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Καθώς ο μοχθηρός Ultron εγείρεται εναντίον της ανθρωπότητας, οι Εκδικητές είναι οι μοναδικοί που μπορούν να ανατρέψουν τα φρικτά του σχέδια. Περίεργες και ύπουλες συμμαχίες θα προκύψουν και θα προλειάνουν το έδαφος για μια μοναδική παγκοσμίου βεληνεκούς τιτανομαχία.


avengersultron


Το Avengers: Age of Ultron φτάνει στις αίθουσες μετά απο το κωμικό ντελίριο του «Iron Man 3», έναν ακόμη «Thor», ένα δεύτερο «Captain America» και φυσικά το θρίαμβο του απολαυστικού «Guardians of the Galaxy».


avengers-age-of-ultron-trailer-screengrab-13-chris-hemsworth-chris-evans


Το φίλμ ξεκινάει με μια προ των τίτλων σκηνή καταδίωξης και μάχης, απο τις πιο εντυπωσιακές στην ιστορία των Εκδικητών, που σε βάζει κατ’ευθείαν στη δράση. Και όλη η ταινία συνεχίζει σε αντίστοιχους ρυθμούς, που διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον. Ο Whedon ομως δηλώνει πως αυτό που τον ενδιαφέρει περισσότερο είναι οι χαρακτήρες, με τα ελαττώμα τους και τους φόβους τους, αλλα και τις σχέσεις μεταξύ τους. Και πράγματι, οι ήρωες μας είναι σούπερ αλλά είναι και άνθρωποι με τις αδυναμίες και τα λάθη τους.


avengers1


Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται τι παραπάνω έχει να πεί η Marvel με ένα δεύτερο Avengers. Τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω, θα έλεγα. Λέει αυτά που έχει να πεί μια ταινία που αφηγείται τις ιστορίες μιας φανταστικής ομάδας υπερηρώων που πρωταγωνιστεί σε σειρές κόμικς της Marvel Comics. Είναι υπερ-φυσική, έχει πολλή δράση, και ουκ ολίγες στιγμές γέλιου. Και ίσως να ξυπνάει και το παιδάκι μέσα μας!

H Marvel σχεδιάζει απο τώρα τα επόμενα βήματα της. Η τρίτη και η τέταρτη ταινία βρίσκονται ήδη στα σκαριά, με τίτλο «Avengers: Infinity War Part 1» και «Part 2», αλλά ο Joss Whedon θα αφήσει τους αγαπημένους του υπερήρωες να τραβήξουν το δρόμο χωρίς αυτόν. Τ’ αδέλφια Joe και Anthony Russo, υπεύθυνοι για τον «Captain America: Winter Soldier» θα υπογράψουν τη σκηνοθεσία των επόμενων ταινιών, που θα γυριστούν συνεχόμενα μέσα στο 2016.

Δείτε και το τρέιλερ της τανίας

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.