Μια φορά κι έναν καιρό…

January 20, 2016

Νόρμα S/N 210113

January 20, 2016

70χρόνια επιτυχημένου γάμου… από την αρχή

January 20, 2016
BRIGHT SIDE

O Cao Yuehua και η Wang Deyi, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από την Κίνα, αποφάσισαν στην 70η επέτειο του γάμου τους να ξαναζήσουν την ημέρα του γάμου τους και τις καλύτερες στιγμές από τότε βγάζοντας φωτογραφίες στις ίδιες ακριβώς θέσεις που είχαν φωτογραφηθεί τότε.
Τα τέσσερα παιδιά τους βοηθήσανε να βρουν ακριβώς το ίδιο νυφικό, το ίδιο κοστούμι και το ίδιο μπουκέτο λουλούδια, που είχαν χρησιμοποιήσει την πρώτη φορά.

98years

Το ζευγάρι συναντήθηκε κι ερωτεύτηκε το 1943, σε ένα φοιτητικό πάρτι στο Yunnan.

Λίγο μετά, ο Cao κλήθηκε να υπηρετήσει ως μεταφραστής αρχικά στη Myanmar και στη συνέχεια στην Ινδία ενώ η Wang έμεινε πίσω στην Κίνα.

98years2

Ο Cao επέστρεψε από τον πόλεμο το 1945. Παντρεύτηκαν το ίδιο έτος, και από τότε παραμένουν ο ένας στο πλευρό του άλλου.

Εβδομήντα χρόνια αργότερα, το ζευγάρι επέστρεψε στο ίδιο ακριβώς πάρκο όπου είχε παντρευτεί, προκειμένου να ξαναζήσει την πιο σημαντική στιγμή της ζωής τους μια τελευταία φορά.

98years5

«Εουμε ζήσει δύσκολες στιγμές, αλλά δεν έπαψαν ποτέ να αγαπούν ο ένας τον άλλον. Θέλουμε να τους βοηθήσουμε να διατηρήσουν τις αναμνήσεις τους από την αγάπη τους», δήλωσε 60χρονος και νεότερος γιος του ζευγαριού,  Cao Pangpei.

98years6

Ο Cao αποκαλύπτει το μυστικό πίσω από εξαιρετικά επιτυχημένο γάμο του: «Τα ζευγάρια θα πρέπει να φροντίζουν ο ένας τον άλλο. Πάντα νοιάζομαι γι’ αυτή και αυτή πάντα νοιάζεται για εμένα».

«Όταν φτάσουμε τα 100 θα το ξανακάνουμε, έτσι;» ρώτησε την σύζυγό του μετά την τελετή…

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.