Το διάλειμμα

April 3, 2015

Κέικ 24… καροτίων

April 3, 2015

10 χρήσιμα κολπάκια γύρω από την καθημερινότητα του σπιτιού σας

April 3, 2015

Πήρατε τη μεγάλη απόφαση να κάνετε «γενική» στο σπίτι, φορέσατε τα γάντια σας, φέρατε εις πέρας το δύσκολο έργο που αναβάλλατε για χρόνια αλλά συνειδητοποιείτε πως , πλέον, το γάντι σάς ερωτεύτηκε και δε λέει να ξεκολλήσει; Πώς αντιδρούμε σε τέτοιες περιπτώσεις, αποφεύγοντας την καταφυγή σε βίαιες πράξεις;

Βρείτε παρακάτω 10 απαντήσεις σε οικιακά προβλήματα για να κάνετε τη ζωή σας λιγάκι πιο εύκολη!


02_GLOVES
Αφαιρέστε εύκολα τα λαστιχένια γάντια οικιακής χρήσης:


Αφαιρέστε τα πεισματάρικα λαστιχένια γάντια, τοποθετώντας τα κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό για μερικά δευτερόλεπτα. Τα χέρια σας θα μπορούν εύκολα να αντικρίσουν και πάλι το φως!


01_HONEY

Πώς να χρησιμοποιήσετε το μέλι για το μαγείρεμα;

Προτού ρίξετε το μέλι στο ποτήρι για να μετρήσετε τη δόση που απαιτεί η συνταγή, ρίξτε ένα κουταλάκι λάδι μέσα σ’ αυτό… για να γλιστρήσει με ευκολία όταν θα το ρίξετε εκεί που θέλετε.


03_GLASS
Πώς να
καθαρίσετε το τζάμι σας:

Σκουπίστε την εσωτερική πλευρά του παραθύρου οριζόντια και την εξωτερική πλευρά κάθετα. Οπότε, αν υπάρχει ακόμα λεκές, θα ξέρετε ποια πλευρά είναι η προβληματική.


 04_SCRATCHES
Γρατσουνιές σε γυάλινο δοχείο:

Τρίψτε το γυάλινο δοχείο με ένα πανί που έχει οδοντόκρεμα για να αφαιρέσετε μικρογρατζουνιές.


05_FOG
Υδρατμοί στον καθρέφτη:

Χρησιμοποιήστε κρέμα ξυρίσματος και μια πετσέτα και τρίψτε τον καθρέφτη του μπάνιου. Έτσι, θα δώσετε τέλος στον ατμοσφαιρικό αντικατοπτρισμό σας…


06_ORANGE
Ξεζουμίστε ολοκληρωτικά τα εσπεριδοειδή σας:

Για να απολαύσετε στο έπακρο την ποσότητα χυμού που μπορούν να σας προσφέρουν τα λεμόνια ή τα πορτοκάλια σας, κυλήστε τα στον πάγκο μερικές φορές μπρός-πίσω πριν από την κοπή και σφίξτε τα.  Θα «ομολογήσουν» και θα σας τα «δώσουν» όλα!


07_CANDLE
Αφαιρέστε το λιωμένο κερί από κηροπήγια


Βάζετε στην κατάψυξη το κηροπήγιο για 20 λεπτά. To κερί, αφού «ξεπαγιάσει», θα αποχωρήσει αδιαμαρτύρητα…


08_GARLIC
Μυρωδιά του σκόρδου στα χέρια σας:


Για να απαλλαγείτε από αυτή την ισχυρή κι επίμονη μυρωδιά, τρίψτε τα χέρια σας σε μία επιφάνεια από ανοξείδωτο χάλυβα, όπως η βρύση της κουζίνας σας. Ακούγεται γελοίο -και θα φαίνεται ακόμα πιο αστείο αν δοκιμάσετε να βγάλετε… το τζίνι από τη βάνα-, αλλά πραγματικά δουλεύει.


09_TAP
Πώς να κάνετε μια βρύση που στάζει να σωπάσει…


Δέστε ένα λινό κορδόνι γύρω από το στόμιο της βρύσης.  Αυτό θα δώσει μια μικρή παράταση στην απόφασή σας να φωνάξετε έναν υδραυλικό. Σοβαρά τώρα, φωνάξτε έναν επαγγελματία. Kρίμα είναι!


10_SMELLY-FEET
Βρωμερά παπούτσια


Βάλτε λίγη μαγειρική σόδα στα παπούτσια σας και αφήστε τη για μια μέρα. Πλέον, μπορείτε να γίνετε δεκτοί με ανακούφιση από τους συγκατοίκους σας.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.