Συναντάς τους καλύτερους ανθρώπους πάνω σ’ένα Honda!

April 15, 2015

Βροχερή μέρα

April 15, 2015

Όλοι οι γκάνγκστερ είναι εδώ! (video)

April 15, 2015

grafei_i_elenatskΑπό τον Μάρλον Μπράντο μέχρι τον Ρόμπερτ ντε Νίρο και απο τον Άλ Πατσίνο μέχρι τον Τζάκ Νίκολσον. Όλοι οι απανταχού γκάνγκστερς της μεγάλης οθόνης βρίσκονται σε αυτο το τρίλεπτο βιντεάκι, επιμελημένο απο τον Χόρχε Λουένγκο Ρουίζ.

Τα γκανγκστερικα φιλμ τα συναντάμε απο πολύ νωρίς, στις πρώτες μέρες του κινηματογράφου, τόσο ως straight ιστορία εγκλήματος όσο και ως flipside που τις διακωμωδεί και τις “πειράζει” (πχ. Pulp Fiction). Απο τις απαρχές τους, υπηρέτησαν και υπηρετήθηκαν απο τη σκοτεινή αιθητική του φίλμ-νουάρ.  Ήταν ταινίες πλήρεις κοινωνικών αντανακλάσεων, που περιέγραφαν ένα σωρό πράγματα: τη φύση της εξουσίας, τη διάχυτη εγκληματικότητα, την ωμή βία, την εκτεταμένη διαφθορά του νόμου και τις αυταπάτες του αμερικανικού ονείρου. Ιστορίες διαδραματιζόμενες μέσα σε ενα παρηκμασμένο και παρακμιακό αστικό τοπίο, έρχονται να διαχειριστούν κάποια απο τα φαντάσματα που αναδεικνύονται απο τη διάλυση του κοινωνικού ιστού.

Στις αρχές περίπου της δεκαετίας του ΄70, η δημοτικότητα τους άρχισε να διογκώνεται απότομα, εκτοπίζοντας τα western (που ήταν τότε της μόδας) στο περιθώριο. Κορυφαίοι σκηνοθέτες, όπως ο Coppola και ο Scorsese, γρήγορα ασχολήθηκαν μαζί τους και πολλοί μεγάλοι ηθοποιοί καθιερώθηκαν μέσα απο ρόλους τους σε τέτοια αριστουργήματα. Κάποιοι, μάλιστα, απ’αυτούς, άφησαν εποχή με τις ερμηνείες τους. Σχεδόν όλοι ντυμένοι στην πένα, είναι πρόσωπα χαρισματικά που ακροβατούν στις παρυφές της κοινωνίας, καθώς έχουν υπερβεί τα όρια της νομιμότητας. Ζουν επικίνδυνα μέσα στη μαφιόζικη κοινότητα.

Αρκετά είπαμε.. Ώρα να απολαύσουμε τους αγαπημένους μας γκάνγκστερς! Όλοι τους είναι απίστευτες φυσιογνωμίες!

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.