Γλυκά… μπινελίκια

April 1, 2015

13 Gadgets για την κουζίνα σας

April 1, 2015

Το αλάτι της γής, των Βιμ Βέντερς και Τζουλιάνο Σαλγάδο

April 1, 2015

grafei_i_elenatskΕίναι απο εκείνες τις φορές που τα λόγια είναι εντελώς περιττά. Οι εικόνες, οι φωτογραφίες μιλάνε απο μόνες τους. Τα πρόσωπα σου διηγούνται τις ιστορίες τους. Η φύση και τα τοπία σου αποκαλύπτουν όλο το μεγαλείο και τη χάρη τους. Μια φωτογραφία, ίσον χίλιες λέξεις.

Σεμπαστιάο Σαλγκάδο: Ο Βραζιλιάνος φωτογράφος που έχει γυρίσει τα τελευταία 40 χρόνια όλον τον κόσμο με μια φωτογραφική μηχανή στα χέρια. Έχει υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας μεγάλων γεγονότων της πρόσφατης ιστορίας. Παρών σε πολέμους, λιμούς, κύματα προσφύγων και συνοδοιπόρος με ανθρώπους όλων των ειδών και των χρωμάτων, συνεχίζει να ταξιδεύει στον πλανήτη, αναζητώντας παρθένα σημεία του, άγρια χλωρίδα και πανίδα, καθώς και μεγαλοπρεπή μοναδικά τοπία.


 

SebastiaoSalgado


Ο Σεμπαστιάο Σαλγκάδο, οι εικόνες του, οι ιστορίες του, παρουσιάζονται στο ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ μέσα απο τα μάτια του γιού του, Τζουλιάνο Σαλγκάδο, και του γνωστού Γερμανού σκηνοθέτη Βιμ Βέντερς  (ντοκιμαντερ «Buena Vista Social Club», «Pina»κ.α).

Έχει ενδιαφέρον να βλέπεις και να μαθαίνεις για το έργο και, παράλληλα, για τη ζωή ενός ανθρώπου που αφιερώθηκε με τέτοια αγάπη στην τέχνη του και που εξακολουθεί να το κάνει με το ίδιο πάθος ακόμη και σήμερα. Και έχει ακόμη πιο πολύ ενδιαφέρον η κινηματογράφηση των Βέντερς και υϊού Σαλγκάδο. Πώς είναι να κινηματογραφείς εναν φωτογράφο; Πώς είναι να κινηματογραφείς τον πατέρα σου; Την ωρα που τον ακολουθεις και τον παρακολουθείς επι τω έργω, να γυρίζει και να σε βγάζει ο ίδιος φωτογραφία;

Το φίλμ είναι μια γεμάτη και χορταστική οπτικοακουστική καταγραφή της πρόσφατης ιστορίας και μια σπουδή πάνω στον άνθρωπο και το περιβάλλον του. Το Αλάτι της Γής είναι υποψήφιο για Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ ενώ εχει κερδίσει στο Φεστιβάλ Καννών 2014 το Βραβείο «Ένα κάποιο Βλέμμα», καθώς και Σεζάρ καλύτερου Ντοκιμαντέρ για το 2015.

 

Συντελεστές

109′, Γαλλία (2014)

Σκηνοθεσία: Wim Wenders, Juliano Ribeiro Salgado.

Σενάριο: Juliano Ribeiro Salgado, Wim Wenders, David Rosier.

Φωτογραφία: Hugo Barbier, Juliano Ribeiro Salgado.

Ήχος: Regis Muller.

Μουσική: Laurent Petitgand.

Διεύθυνση παραγωγής: Wim Wenders.

Παραγωγός: David Rosier.

Συμπαραγωγή: Amazonas images ,Solares delle arti.

 

Καιρός, όμως, να δείτε φωτογραφίες του Σαλγκάδο αλλα και το τρέιλερ της ταινίας


SebastiaoSalgado01


SebastiaoSalgado04


SebastiaoSalgado06


SebastiaoSalgado11


SebastiaoSalgado03


SebastiaoSalgado13


SebastiaoSalgado08


Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.