7 ημέρες σκουπιδιών

April 1, 2015

Μια ιστορία για τολμηρούς… ονειροπόλους!

April 1, 2015

Τι κοινό έχει η Britney με τους Metallica;

April 1, 2015
grace recording studio
grafei_o_kritwnasΤι κοινό μπορεί να έχουν ο James Hetfield (Metallica) και η Britney Spears;

Έχουν ηχογραφήσει και οι δύο στα Grace Recording Studios στην εξωτική Χαβάη. Τι κάνει, όμως, αυτό το στούντιο ξεχωριστό; Μα, φυσικά, ο τρόπος ηλεκτροδότησής του.

 

 


gracerecordingstudio3

Το στούντιο αυτό τροφοδοτείται 100% από ηλιακή ενέργεια και, μάλιστα, λειτουργεί έτσι από τις 10 Αυγούστου του 2008. Έκεινη την ημέρα, τελείωσε η εγκατάσταση 48 φωτοβολταικών πάνελ που αποδίδουν συνολική ενέργεια 7.000 κιλοβατ -ενέργεια αρκετή για να καλύψει όλες τις ενεργειακές ανάγκες του στούντιο, από την 48 καναλιών αναλογική DDA κονσόλα, μέχρι τις λάμπες για το φωτισμό του χώρου.


Το Grace είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο και ακριβό στούντιο. Φτάνει μόνο να δείτε φωτογραφίες και θα καταλάβετε. Κάνει όλων των ειδών τις δουλειές -από παραγωγή, μέχρι post production. 

gracerecordingstudio2

Η κύρια διαφορά του από τα «κοινά» στούντιο, είναι ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος. Το ποσό που πληρώνει για τη σύνδεση με το δίκτυο ηλεκτρισμού του εξωτικού Maui είναι πολύ μικρό. Φυσικα, επειδή χρησιμοποιεί τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό, η ποιόητητα του ήχου δεν διαφέρει καθόλου από τα στούντιο που απλά παίρνουν το ρεύμα από εργοστάσιο και δεν το παράγουν. Τέλος, κάνει και κάτι καλό για το περιβάλλον και δεν συμβάλει στο πρόβλημα των κλιματικών αλλαγών, κάνοντας εκείνη τη μακρινή γωνιά του πλάνητη λίγο περισσότερο πράσινη.

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.