Η πιο μεγαλη αρρητη αγαπη

April 15, 2015

Όλοι οι γκάνγκστερ είναι εδώ! (video)

April 15, 2015

Συναντάς τους καλύτερους ανθρώπους πάνω σ’ένα Honda!

April 15, 2015

100-super-cub2

HONDA SUPER CUB 100

grafei_o_lefterisTo 1958 κατασκευάζεται το πρώτο παπί από τον Soihiro Honda με το ονομα C-100 Super Cub. Σχεδιαστικά, πολύ φιλικό προς τον αναβάτη. Λόγω του πλαισίου του, μπορούσε να το οδηγήσει από μικρό παιδί μέχρι και γυναίκα με φούστα!

Η πρωτοπορία του ήταν η μεγάλη ποδιά του, που κάλυπτε όλον τον κινητήρα του και προστάτευε από τα νερά, ο κινητήρας των 49cc με τους  4 ίππους, που το έκανε πολύ εύκολο στην χρήση του, και το ημιαυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 3 σχέσεων με φυγοκεντρικό συμπλέκτη, στο οποίο δεν υπήρχε η μανέτα του συμπλέκτη που είχαν τα περισσότερα μηχανάκια της εποχής.


100-super-cub8
Το C-100 Super Cub έγινε το όχημα του ταχυδρόμου, του γαλατά και του κάθε  επαγγελματία. Στην Ευρώπη, ήρθε για πρώτη φορά το 1959 και παρουσιάστηκε στην έκθεση της μοτοσικλέτας στο Άμστερνταμ.


100-super-cub3


Custom εκδόσεις άπειρες! Όλοι θυμόμαστε ένα κωλοφτιαγμένο παπί στη γειτονιά μας και όσοι κατέβαιναν λιμανάκια σίγουρα θα είχαν δει περισσότερα από ένα.


Παίζαμε με τα χιλιοστά στον κύλινδρο (βάζω και τον εαυτό μου μέσα), με καρμπιρατέρ από 600άρια με γυριστούς λαιμούς εισαγωγής  στον τόρνο, ψαλίδι πίσω πιο μακρύ, για να αντέχει να μην έρθει καπάκι ο αναβάτης στην εκκίνηση, και τα σαββατόβραδα αποκτούσαν ήχο με τους ελεύθερους  σωλήνες, αντί για εξάτμιση, και χρώμα με αερογραφίες, νικελωμένα καπάκια και μπροστινά!

100-super-cub7

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.