Συννεφιά εσωτερικού χώρου σε 3 απλά βήματα!

April 1, 2015

Μια Honda όνειρο!

April 1, 2015

Πώς ο προϊστάμενός σας θα παρακολουθεί κάθε σας κίνηση

April 1, 2015

grafei_i_elenatskΔεν είναι αστείο. Το καλοκαίρι αναμένεται να παρουσιαστεί μια εφαρμογή που θα μπορεί να δώσει στους προϊσταμένους επίγνωση της κάθε κίνησης των εργαζομένων τους. Και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να το φορούν στον καρπό τους. 

Η Betterworks, μια νεοσύστατη υπηρεσία στη Sillicon Valley, που χρησιμοποιείται απο τις επιχειρήσεις για την παρακολουθήση των εργαζομένων, ανακοίνωσε πρόσφατα μια εφαρμογή για smartwatches. Η υπηρεσια έχει την υποστήριξη του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Google Τζόν Ντέρ, σύμφωνα με το wired, και όπως φαίνεται είναι μάλλον προσαρμοσμένη στο Apple Watch, που πρόκειται να βγεί στις αγορές τον Απρίλιο.

Η εφαρμογή λειτουργεί ως εξής: Η BetterWorks παρακολουθεί τις επιδόσεις ψηφιακά όλη την ώρα και επιτρέπει σε συναδέλφους να «σκουντήξουν» ο ένας τον άλλο για να εργαστούν σκληρότερα, ή να συγχαρούν ο ένας τον άλλος για ένα ολοκληρωμένο έργο. Στην έκδοση για επιτραπέζιο υπολογιστή, υπάρχει η δυνατότητα να δείτε οργανογράμματα των εργαζομένων, να ελέγξτε την ανάλυση της προόδου των έργων και να θέσετε στόχους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος, Κρις Ντάγκαν, δήλωσε στο Wired: «Η πραγματική μεταφορά του προϊόντος για μένα είναι: Ψηφιακά Έτοιμοι για Εργασία. Πώς μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα ανοιχτά, διαφανή, μετρήσιμα, και να αυξήσουμε τη συμμετοχή;».

Το θέμα, όμως, δεν είναι να ρωτήσουμε μόνο τον Κρίς Ντάγκαν και τους συναδέλφους του αλλα να ρωτήσουμε και τους εργαζόμενους πως βλέπουν μια τέτοια τεχνολογία, που θα παρακολουθεί την κάθε τους κίνηση και το κάθε τους χασμουρητό. Η είσοδος μιας τέτοιας υπηρεσίας είναι φανερό οτι θα περιορίσει ακόμη περισσότερο τα ήδη περιορισμένα όρια ελευθερίας που οι άνθρωποι έχουν σε κάθε έκφραση της ζωής και της καθημερινότητας τους.

Θα έχει ενδιαφέρον όμως να δούμε ποια θα είναι η υποδοχή εκείνη την ώρα.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.