Οι γιορτές της Κρινιώς στην μεγάλη πόλη

January 25, 2016

Οταν η ιστορία… συρρικνώθηκε και μπήκε στο studio

January 25, 2016

Πώς θα φορτίσετε γρήγορα τις συσκευές σας;

January 25, 2016
TECHPRESS

Φόρτιση από φόρτιση διαφέρει. Όταν η μπαταρία κοντεύει να τελειώσει και ο χρόνος που έχετε στη διάθεσή σας είναι περιορισμένος, τι κάνετε; Ιδού η λύση.

Oλοι έχουμε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να φορτίσουμε την άδεια μπαταρία μίας απαραίτητης για εμάς συσκευής με τον χρόνο να μας πιέζει. Τι γίνεται στην περίπτωση που η μπαταρία του smartphone φερ’ ειπείν είναι «στα κόκκινα» κι εμείς σε λίγα λεπτά πρέπει να αφήσουμε το σπίτι ή το γραφείο (και δεν διαθέτουμε powerbank); Φόρτιση από φόρτιση διαφέρει, να ξέρετε. Ναι, σε όλες συνδέουμε τη συσκευή ή το gadget μας σε μία πηγή ενέργειας, όμως η αποτελεσματικότητά της και ο χρόνος που θα χρειαστεί μέχρι να φτάσει η μπαταρία σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο διαφέρουν.
Πάμε να δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να επιτύχετε την αποτελεσματικότερη φόρτιση.


#1


Αφήστε ήσυχη τη συσκευή

 

CHARGING2

Μπορεί να είναι στοιχειώδες και φως-φανάρι, όμως ξέρετε πόσοι είναι εκείνοι που καθώς η συσκευή τους φορτίζει, την… περιεργάζονται; Αν θέλετε λοιπόν αυτή να φορτίσει όσο το δυνατόν ταχύτερα, αφήστε την ήσυχη. Μην τη χρησιμοποιείτε έτσι ώστε αυτή μόνο να γεμίζει χωρίς να καταναλώνει ενέργεια (τουλάχιστον όχι περισσότερη απ’ ό,τι όταν βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής). Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα μάλιστα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το “airplane mode” (ώστε να αποσυνδεθείτε από κάθε δίκτυο) ή ακόμα και να απενεργοποιήσετε τελείως τη συσκευή σας.


#2


Πρίζα και πάλι πρίζα!

 

CHARGING3

Όλα τα καλώδια πλέον καταλήγουν σε βύσμα USB, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως μια θύρα USB θα λύσει κι όλα σας τα προβλήματα. Σκεφτείτε το εξής: αν το PC σας διαθέτει USB 1.0/2.0, τότε μπορεί να μεταφέρει ρεύμα 0,5A. Αν μιλάμε για USB 3.0, τότε πάμε στα 0,9A ενώ αν η θύρα είναι ειδικά για φόρτιση, τότε ανεβαίνουμε στα 1,5A (η νέα USB 3.1 υποστηρίζει έως και 3A). Όπως και να ‘χει, καμία σχέση με τα 10A ή και 14A που μπορεί να αντέξει μια πρίζα και που εν πάση περιπτώσει, θα επιτρέψουν στον φορτιστή σας (συνήθως στα 3-3,5 A) να δουλέψει στο 100%. Η ουσία είναι μία: προτιμάμε πρίζες.


#3


Προσοχή στο φορτιστή

 

CHARGING4

Οι συσκευές μας είναι συμβατές με μια πλειάδα φορτιστών, πέραν αυτών που τις συνοδεύουν. Μια καλή λύση θα ήταν να κοιτάξετε για εναλλακτικές λύσεις που θα σας επιτρέψουν να τις τροφοδοτήσετε με ακόμα περισσότερο ρεύμα (όπως π.χ. στην περίπτωση φόρτισης ενός iPhone με φορτιστή iPad). Φυσικά αυτό έχει να κάνει και με τη συσκευή κατά περίπτωση όπως επίσης και με το καλώδιο USB: προτιμήστε αυτό που βρισκόταν στη συσκευασία της ή κάποια επώνυμη –και ακριβή- λύση. Τα φθηνά καλώδια USB δεν θα σας προσφέρουν επιδόσεις. Επίσης, κάθε φορτιστής αναγράφει τα Ampere τα οποία πρέπει να συμβαδίζουν με τον αυθεντικό φορτιστή της κάθε συσκευής για να εξασφαλίσετε γρήγορη φόρτιση. Πχ ένα tablet με φορτιστή 2A θα χρειαστεί περίπου διπλάσιο χρόνο για να φτάσει την μπαταρία του στο 100% όταν συνδεθεί με έναν φορτιστή 1Α.


#4


Τεχνολογία Quick Charge

 

CHARGING

Η λύση «Quick Charge 2.0» αποτελεί την πρόταση της Qualcomm για έως και 75% ταχύτερη φόρτιση κινητών συσκευών. Ενδεικτικά, μια μπαταρία 3.300mAh μπορεί να αγγίξει το 60% της πληρότητάς της μέσα σε μόλις 30 λεπτά! Εδώ βέβαια δεν έχετε και πολλές επιλογές, καθώς πρόκειται για τεχνολογία ενσωματωμένη στην ίδια τη συσκευή, οπότε αν δεν έχετε κάποια από τις «ναυαρχίδες» smartphones της αγοράς που την υποστηρίζουν, όπως Samsung Galaxy Note 4, LG G4 και G Flex 2, Google Nexus 6, Sony Xperia Z3 κ.α. τότε δυστυχώς δεν μπορείτε να απολαύσετε τα οφέλη της. Αντίστοιχη τεχνολογία είναι και η «Fast Charging» της Samsung, την οποία υποστηρίζουν τα Samsung Galaxy S6 και S6 Edge.


#5


Υπάρχει πάντα και η λύση του Powerbank…

 

CHARGING5

Σε περίπτωση που έχετε εξαντλήσει όλα τα παραπάνω και πάλι ο χρόνος δεν σας φτάνει, τότε μάλλον έχει έρθει η ώρα για αγορά powerbank. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ειδική μπαταρία την οποία εσείς γεμίζετε όταν βρίσκεστε κάπου σταθερά, και μέσω της οποίας στη συνέχεια μπορείτε να φορτίζετε κάθε είδους συσκευή. Τα μεγέθη των powerbanks ποικίλουν και μπορούν να σας χαρίσουν μέχρι και πολλούς κύκλους φόρτισης τη φορά, βγάζοντάς σας από κάθε δύσκολη θέση. Αν είστε επιφυλακτικοί απέναντί τους, με 10-20€ μπορείτε να προμηθευτείτε αξιόλογα μοντέλα, ικανά να φορτίσουν 1-2 φορές τη συσκευή σας χωρώντας παράλληλα στην τσέπη σας.

{ΠΗΓΗ}

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.