Αστρολογικές προβλέψεις Μαΐου 2015

May 7, 2015

Ποιος γελάει σε μια κηδεία

May 7, 2015

grafei_ο_velouz Δεν ήταν πολλοί εκείνοι που έκλαψαν στην κηδεία. Ήταν όμως πάρα πολλοί εκείνοι που “παραβρέθηκαν”. Ένα πλούσιο μπουκέτο από υπουργούς, κυβερνητικά στελέχη, μεγαλοεπιχειρηματίες, σούπερ σταρ δικηγόρους, καλλιτέχνες (που πάνε παντού), υψηλόβαθμους των σωμάτων ασφαλείας και φυσικά “ωραίων κυριών” κάθε στυλ και κάθε ηλικίας που ήταν πολύ φίλες του Ρένου μπουχουχου. Η είσοδος του πρώτου νεκροταφείου θύμιζε  είσοδο κλαμπούρας προ κρίσης, με παρκαδόρους και παπαράτσι, στο πιο πένθιμο.

graveyard

Την ώρα της ταφής ακουγόταν ένα ελαφρύ σούσουρο, μα ούτε ένας λυγμός. Μόνο η χήρα έκλαιγε βουβά. Τα παιδιά ήταν στην Αμερική και δεν προλάβαιναν να φτάσουν μιας και η κηδεία έγινε την επόμενη μέρα του θανάτου. Έστειλαν όμως στεφάνι: “Μπουπουμπουρου τα τέκνα Νάνσυ και Τζώρτζης”. Θα έφταναν στην Αθήνα το απόγευμα της επομένης της κηδείας. Οι υπόλοιποι συγγενείς ήταν ένα με το τσούρμο ακόμα και ο αδελφός του αποθανόντος Κοσμάς. Καθώς τα κοράκια έκλειναν το φέρετρο ακούστηκε από αρκετή απόσταση κάτι που στην αρχή θύμιζε οδυρμό μα στη συνέχεια ήταν σαφώς γέλιο ολόψυχο και γάργαρο. Όλοι άρχισαν να ψάχνουν χωρίς τύχη. Ο ντεντέκτιβ Τρελούζος χαμογέλασε διακριτικά όταν είδε ένα νεαρό να απομακρύνεται προς την έξοδο του νεκροταφείου.

Ως επίσημη αιτία θανάτου αναφέρθηκε η ανακοπή καρδίας, αλλά στα πηγαδάκια του καφέ μετά την κηδεία οι φήμες ήταν από πικάντικες μέχρι φρικαλέες. Από όργια με πληθώρα από σκευάσματα της Ciafar μέχρι αυτοκτονία πάλι με σκευάσματα της Ciafar λόγω χρεοκοπίας.

Η αλήθεια βέβαια ήταν πολύ διαφορετική και φυσικά πολύ καλά κρυμμένη. Ο Γάσπαρης είχε φροντίσει τουλάχιστον το μέρος της αλήθειας που γνώριζε αυτός μέχρι στιγμής, να μείνει μεταξύ εκείνου, της κυρίας Σιαλίδη, του ντεντέκτιβ και του Μόρτη. Όσοι γνώριζαν την αλήθεια σ’ όλο της το μεγαλείο και σίγουρα κάποιος ή κάποιοι γνώριζαν όπως επαναλάμβανε συχνά ο Τρελούζος, είχαν κρυφτεί σε επαύλεις, γραφεία “υπηρεσιών” και ακριβά μα κακόφημα στέκια.

greek-coffee

Το πρωί μετά την κηδεία η αλλοπρόσαλλη παρέα συναντήθηκε πάλι στο σημείο αφετηρίας της, το σπίτι – γραφείο του Τρελούζου. Ως οικοδεσπότης ξεκίνησε επιδεικνύοντας τους άψογους τρόπους του…

– Καφέ;

– Άμε, σκέτο. Γάσπαρης φυσικά.

– Εσύ.

– Όχι. Σιαλίδου πάλι φυσικά.

Βάζοντας τον σκέτο και πριν αρχίσει την, γνωστή σε όλους τους ντεντέκτιβ, ανασκόπηση γεγονότων ο Τρελούζος είπε χωρίς ερωτηματικό:

– Ποιος γελάει σε μια κηδεία.

To-Be-Continued

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.