6 άβολα αντικείμενα για να σπάσεις τη μονοτονία

April 25, 2015

Γέφυρες ζώων

April 25, 2015

Ο ονειρικός κόσμος του Erik

April 25, 2015

grafei_sotirisΗ χρήση του wallpaper στον υπολογιστή, για πολλούς από εμάς που περνάμε τη μισή μέρα μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή, είναι ένα παράθυρο στον έξω κόσμο. Κάθε φορά που εναλλάσσουμε τις εφαρμογές, ξεπροβάλλει -έστω και για λίγο- η φωτογραφία του φόντου. Έτσι, με μια μαζοχιστική τάση, ρίχνουμε μια κλεφτή ματιά σε μέρη ανά τον κόσμο που θα θέλαμε να είμαστε εκείνη τη στιγμή ή νοσταλγούμε στιγμές με το έτερόν μας ήμισυ ή με το κατοικίδιό μας, ανάλογα τη φωτογραφία που έχουμε επιλέξει να κοσμεί το φόντο της οθόνης.
Ένας από τους πιο διαδεδομένους καλλιτέχνες, που τα έργα τους επιλέγονται συχνά για wallpaper, είναι και ο Erik Johansson.

Πρόκειται για έναν Σουηδό φωτογράφο και Retoucher που ζει κι εργάζεται στο Βερολίνο.
Τα έργα του, συνήθως εμπνευσμένα από τη Σουηδική ύπαιθρο, είναι σουρεαλιστικά με δραματική ατμόσφαιρα και «ταξιδεύουν» ή προβληματίζουν το θεατή.

Για τον Erik, η φωτογραφία είναι απλώς ένας τρόπος να συλλέξει υλικό ώστε να υλοποιήσει τις ιδέες που έχει στο μυαλό του. Κάθε τελική του φωτογραφία, μπορεί να αποτελείται από εκατοντάδες διαφορετικές εικόνες και ο στόχος του είναι να αποδοθεί η ιδέα του όσο το δυνατόν ρεαλιστικότερα.

Ωστόσο, ο ίδιος πιστεύει (και δε θα διαφωνήσουμε σε αυτό) πως μόνο σε μια πραγματικά καλή εκτύπωση μπορεί κανείς να αντιληφθεί όλες τις λεπτομερείς της δουλειάς του. Για το λόγο αυτό,  όλες οι φωτογραφίες του εκτυπώνονται σε χαρτί μουσειακής ποιότητας και με υψηλής ποιότητας μελάνι, ώστε να εξασφαλιστεί υψηλότερη ποιότητα που θα διαρκέσει για πολλές γενιές.
Τα έργα του μπορείτε να τα αγοράσετε από εδώ

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.