Πέδιλα με τη δική σου φαντασία!

April 2, 2015

Το διάλειμμα

April 2, 2015

Ό,τι βρέξει… ας κατεβάσει

April 2, 2015

Τι κάνουμε όταν βρέχει… περίεργα αντικείμενα;

grafei_o_panos_apostoloΈχουμε δει άπειρες φορές να βρέχει καρεκλοπόδαρα, μεταφορικά φυσικά αφού πάντα έχουμε τη τάση να δίνουμε αυτό το χαρακτηρισμό όταν έξω γίνεται ο κακός χαμός. Έχουμε δει και βροχή αστεριών κατα καιρούς, όπως επίσης έχουμε ακούσει και για φωτιά (βρέχει φωτιά στη στράτα μου) από τον αείμνηστο Διονυσίου.Τι συμβαίνει όμως, οταν καμιά φορά κοιτάξουμε τον ουρανό και δεν αντικρίσουμε το αναμενόμενο;


Ψάρια

MF_Spot3_finalsource

Στη πόλη του Yoro στην Ονδούρα, πάντως, το γιορτάζουν για τα καλά, αφού από το 1998 και μετά οι κάτοικοι της περιοχής διοργανώνουν ένα φεστιβάλ, μια παρέλαση δηλαδή, κι ενα καρναβάλι, για να γιορτάσουν τη βροχή από ψάρια. Καλά διαβάσατε, απο ψάρια. Είναι ένα φαινόμενο που φέρεται να εμφανίζεται για περισσότερο από έναν αιώνα σε ετήσια βάση. Ορισμένοι, φυσικά, έχουν δώσει και εξήγηση για το φαινόμενο αυτο, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για ένα χαρακτηρισμό που δίνεται όταν τα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή είναι λιγο ακραία. Εμείς, πάντως, οφείλουμε να πιστέψουμε τους ντόπιους και ας απέχει το Yoro 200χλμ από τον Ατλαντικό…


Αράχνες

e8FmRwpsource

Ω, ναι! Συνέβη στη Santo Antonio da Platina, μια πόλη που βρίσκεται στη Βραζιλία και, όχι, δε γινόταν κάποιο γύρισμα από ταινία ούτε κάτι που ειχε να κάνει με τις 10 πληγές του Φαραώ, όπως οι βάτραχοι. Απλώς, σύμφωνα με τους βιολόγους, αυτό το είδος αράχνης φτιάχνει τους ιστούς του στις κορυφές των δέντρων κι εύκολα παρασύρεται από δυνατούς ανέμους, με αποτέλεσμα να χαρίζει στον κάθε ανυποψίαστο ενα ωραίο αίσθημα τρόμου.


Χρήματα

raining-moneysource

Εδώ που τα λέμε, πιο πιθανό είναι να περπατάς αμέριμνος στο δρόμο και να βλέπεις να βρέχει ψάρια, αράχνες και το μισό Αττικό πάρκο, παρά χαρτονομίσματα. Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι και λίγες οι περιπτώσεις όπου ο Θεός άνοιξε απλόχερα τα χέρια του. Ένα από τα πολλά περιστατικά συνέβη στο Ramsgate της Βρετανίας, σε ένα κατάστημα όπου άρχισαν να πέφτουν αγγλικές πένες. Ένας ταμίας, δήλωσε πως το φαινόμενο είχε διάρκεια περίπου 15 λεπτά αλλά το εντυπωσιακό ήταν πως τα νομίσματα ήταν χτυπημένα σαν να είχαν πέσει από μεγάλο ύψος -κάτι που φαντάζει απίθανο, αφού ούτε ψηλά κτίρια υπήρχαν αλλά ούτε και αεροπλάνα πετούσαν.


Αγελάδα

Photoxpress_5894964-645x250source

Ναι, αγελάδα παρακαλώ. Πού είναι το περίεργο; Τουλάχιστον, έτσι υποστήριξε το πλήρωμα ενός ιαπωνικού αλιευτικού σκάφους όταν σώθηκε από τη ρωσική ακτοφυλακή στη θάλασσα της Ιαπωνίας. Οι ναυαγοί, αφού πρώτα τρόλλαραν τους Ρώσους, οδηγήθηκαν στη φυλακή. Ωστόσο, η ιστορία δε φαίνεται να τελειώνει εκεί, αφού πιλότος των ρωσικών αερογραμμών είπε πως κάποιος επιβάτης είχε κλέψει μια αγελάδα, την οποία φυσικά και πήρε μαζί του! Αυτό λοιπόν, είχε ως αποτέλεσμα να επηρεάζεται η σταθερότητα του αεροπλάνου και, έτσι, η καημένη αγελάδα έκανε βουτιά από τα 30.000 πόδια. Φυσικά, μετά τη συγκλονιστική μαρτυρία του πιλότου, οι ψαράδες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.