Red Dead Redemption 2

January 17, 2019

Personas

January 17, 2019

Οι 3 κάστες των φανταστικών influencers και που βρίσκονται

January 17, 2019
grafei_o_pacman_lndsc

Youtube, facebook, twitter, Instagram, γιατί όχι και Tinder, μια σειρά από «εύφορες» πλατφόρμες βρίσκονται εκεί έξω στο ψηφιακό σύμπαν έτοιμες να τις κατακτήσεις.

Θέλεις να σε παρακαλούν οι διαφημιστικές, να σε τρέμουν τα PR και να σε λούζουν με τις γλώσσες τους παρθένοι, άβγαλτοι marketing managers; Ζεις για να επηρεάζεις τις εξελίξεις; Τι περιμένεις; Δεν θέλεις κι εσύ να παρατήσεις τη μίζερη δουλειά σου και να γίνεις ένας παχυλά αμειβόμενος star των digital media, ένας trendsetter; Διάβασε τους τρεις δρόμους προς την καταξίωση και απλά ακολούθησε αυτόν που σου ταιριάζει…

Ο «κληρώνω και δεν πληρώνω» influencer 

Τι πιο όμορφο, τι πιο θεάρεστο, τι πιο ποιητικό από τα likes και τους followers που έρχονται με τις ορδές μόλις τους κουνήσεις ένα σετ makeup ή ένα smartphone των 200 ευρώ. Ο ένας διαγωνισμός φέρνει τον άλλο και τι πιο έξυπνο να πουλάς στις εταιρείες τους followers/viewers που έχεις αποκτήσει με τα δικά τους δώρα. Είναι, άλλωστε, αυτός ο γλυκός, γοητευτικά πρόστυχος εκβιασμός του «κάνε like, κάνε share, κάνε subscribe, κάνε follow, κάνε τριπλό άξελ με διπλό τόλουπ, κάνε μου λιγάκι μμμμ και ίσως κερδίσεις» που λαδώνει τα γρανάζια των λατρεμένων μας μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Δεν έχει σημασία με τι ασχολείσαι, ποιο είναι το θέμα του ψηφιακού σου μέσου ή τι ποστάρεις κάθε μέρα. Κλήρωσε κάτι και οι οπαδοί θα έρθουν με τα κοπάδια. Εσύ βρίσκε giveawey και το traffic θα ρέει (με τέτοιες σεφερλίζουσες ρίμες θέτω σοβαρή υποψηφιότητα για την επόμενη κατηγορία).

Ο «ξεφτιλίζομαι άρα υπάρχω» influencer 

Βρίσε σαν να μην υπάρχει αύριο, σαν να τράκαρε ο Τάκης Τσουκαλάς με τον Στέφανο Χίο…

Ξεκίνησες κανάλι στο youtube, βρήκες μέχρι και σπόνσορα, αλλά τα views σου είναι λιγότερα και από τους οπαδούς του Ηρακλή; Τότε δεν έχεις ξεφτιλιστεί αρκετά. Μάζεψε φίλους σου και πλακωθείτε on camera παίζοντας τάβλι, σκάκι ή και Subbuteo το ίδιο απόγευμα. Τραγούδα με στίχους που είχες ξεχάσει κρυμμένους μέσα στο κουτί της συλλογής σου με τις τάπες από τότε που ήσουν Τρίτη Δημοτικού. Βρίσε σαν να μην υπάρχει αύριο, σαν να τράκαρε ο Τάκης Τσουκαλάς με τον Στέφανο Χίο, ενώ και οι δύο είχαν STOP. Πάρε προϊόντα και πέταξέ τα τους απαξιωτικά στη μάπα. Κάνε μας βόλτα σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού σου, δείξε μας τη γιαγιά σου ή τα παιδιά σου. Δείξε έστω λίγο μπούτι. Κάνε κάτι που να μην έχει κάνει άλλος και σύντομα περισσότεροι σπόνσορες θα σε αγκαλιάσουν. Γιατί δεν έχει σημασία πόσο νούμερο είσαι, όταν έχεις το σωστό νούμερο ακολούθων στο αγαπημένο σου social media. Πόσο δύσκολο είναι να καταφέρεις 1.000 δεκάχρονα να δουν το video σου από 100 φορές το καθένα; Κάπου εκεί έξω, ακόμα μια μικρή Ελένη που δεν την παίζουν οι φιλενάδες της είναι πρόθυμη να σε ακολουθήσει παίρνοντας μάτι ψηφιακά την καθ’όλα ευτυχισμένη παρέα σου. 

Ο «εγώ ο φίλος σου» influencer 

Με αλαζονία που θα ζήλευε και ο Cristiano Ronaldo, εγώ θα σου πω από ποια ημιβυθισμένη σε ορυζώνα στα βάθη της Κίνας αποθήκη θα παραγγείλεις ηλεκτρονικά το επόμενό σου κινητό (πάντα με το αντίστοιχο affiliation, με το κουπονάκι που θα σου εξασφαλίσει έκπτωση γιατί σε λατρεύω). Θα σου μιλήσω για brands που δεν ξέρει το ανίδεο retail στην Ελλάδα, το οποίο σε κοροϊδεύει και σε υπερχρεώνει, αλλά εμένα με έχει στα ώπα-ώπα. Θα σου μάθω πως να βλέπεις πειρατικά Netflix, Nova και Cosmote TV μαζί, ενώ τους έχω σπόνσορες. Θα κάνω unboxing σε κινητά, games, οδοντόβουρτσες ή λουκανικοπιτάκια γιατί όπως γνωρίζουμε όλοι, το δύσκολο είναι το να τα ξαναβάλεις μέσα στο κουτί, όχι να τα βγάλεις (όποιος τολμάει ας αποπειραθεί re-boxing αντί για unboxing). Οι κατασκευαστές και τα καταστήματα μου στέλνουν τόνους προϊόντων για να στα παρουσιάσω, αλλά εσύ ξέρεις… εσένα σου ‘χω μάθει πως να μην σε πιάνουν κορόιδο (όπως πιάνω εγώ αυτούς). Ακολούθησε τα βήματά μου και θα γίνεις ο next top influencer… 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.