Σκίτσα… με «τροφή» για σκέψη

January 19, 2016

70χρόνια επιτυχημένου γάμου… από την αρχή

January 19, 2016

Μια φορά κι έναν καιρό…

January 19, 2016

…ήταν ένας ιππότης και μία Pontiac

grafei_o_left_lndscp

Knight Rider: Ο Ιππότης της ασφάλτου με πρωταγωνιστή τον David Hasselhoff και το θρυλικό αυτοκίνητο, Κιτ με απίστευτες επιδόσεις και τεχνητή νοημοσύνη! Όσοι μεγαλώσαμε εκείνη την εποχή σίγουρα την θυμόμαστε την σειρά το 1982-1985 με περίπου 85 επεισόδια.

knight-rider2

Και το μόνο σίγουρο σαν πιτσιρικάδες  της χρυσής εποχής μιας και εγώ είμαι παιδί εκείνης της εποχής είχαμε μία αφίσα στο δωμάτιο  και στις γιορτές παρακαλάγαμε να μας κάνουν δώρο το ρολόι του Knight Rider ή έστω ένα τηλεκατευθυνόμενο με καλώδιο του Κιτ.

knight-rider6

Για ηθοποιία ή σκηνοθεσία δεν θα μιλήσουμε μιας και δεν είμαστε κριτικοί κινηματογράφου αλλά θα πούμε λίγα λόγια γι΄αυτό το υπεραυτοκίνητο!

knight-rider3

O Kιτ ήταν ένα Pontiac Trans Am εφοδιασμένο με έναν V8 κινητήρα 5.000cc με ιπποδύναμη περίπου στους 165 ίππους και σχεδιαστικά μελετημένο για καλύτερη αεροδυναμική. Πολύ μπροστά για την εποχή του σχεδιαστικά και ένα αυτοκίνητο με μεγάλη ιστορία πριν και μετά Κιτ το οποίο άντεξε σαν μοντέλο στην παραγωγή μέχρι το 1992.

knight-rider4

Βέβαια το αυτοκίνητο της σειράς με το αυτοκίνητο παραγωγής είχε εσωτερικές διαφορές, δεν μιλούσε δεν ξεκίναγε μόνο του δεν πηδούσε μάντρες και άλλα κινηματογραφικά τρικ!το μόνο σίγουρο είναι ότι για την σειρά καταστράφηκαν πολλά Pontiac όμως ακόμη και σήμερα έχει πολλούς fans σε όλο τον κόσμο και συγκεκριμένα στην Αμερική μιας και ήταν Αμερικάνικη παραγωγή!

Ιστορική διαφήμιση της Express Service με τον David Hasselhoff (Knight Rider) και τον Kitt.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.