Οι Κυριακές είναι αγαπησιάρικες…

April 19, 2015

Μήπως η γάτα σου σχεδιάζει να σε σκοτώσει;

April 19, 2015

Μια βραδιά στο «Block 33»

April 19, 2015

block33


Poldoore και Mononome, δύο παραγωγοί που αξίζει ο κόπος να εξερευνήσεις. Δοκίμασε, και δε θα χάσεις…


grafei_ο_christos_papΠριν από λίγους μήνες, βρέθηκα στην πανέμορφη και πάντα «ζωηρή» Θεσσαλονίκη. Πέρα από τη… χαρά της εργασίας, είχα την ευκαιρία να συναντήσω αγαπημένα πρόσωπα, συγγενείς και φίλους, αλλά και να επισκεφτώ το «Block 33» με αφορμή ένα live event. Από αυτά που δεν αναμένεις με αγωνία, αλλά που τελικά σου ανοίγουν νέους μουσικούς ορίζοντες.

«Πάμε το βράδυ να ακούσουμε Poldoore και Mononome», πρότεινε το καρντάσι μου, και δεν είχα κανένα λόγο να φέρω αντίρρηση. Έστω κι αν δεν είχα ιδέα περί τίνος πρόκειται. Το βράδυ έφτασε, η παρέα μαζεύτηκε και… βουρ για τα Σφαγεία, όπου το κάποτε εργοστάσιο-βυρσοδεψείο έχει μετατραπεί σε μνημείο βιομηχανικής κληρονομιάς στο οποίο φιλοξενείται ένας σύγχρονος πολυχώρος πολιτισμού. Ιδανικός προορισμός για ανήσυχες καλλιτεχνικές ψυχές που αναζητούν τη διασκέδαση.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=hT7AYKEe_78&w=640&h=315]

Πρώτος στο stage, «ανέβηκε» ο Mononome. Ένας Θεσσαλονικιός παραγωγός-beatmaker που, χρησιμοποιώντας ένα sampler και αρκετούς δίσκους βινυλίου, προσέφερε ένα instrumental trip hop-hip hop «ντυμένο» με ήχους jazz. Ιδιαίτερα τεχνικά χαρακτηριστικά δε γνωρίζω, αλλά ο τύπος ξεσήκωσε τον κόσμο -που δε σταμάτησε να χορεύει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο κομμάτι. Υπέροχες μελωδίες, εμπνευσμένες από τα 50’s μέχρι τα 80’s.

Ακολούθησε ο Poldoore, που ήταν και το «όνομα» της βραδιάς. Ένας Βέλγος, επίσης παραγωγός-beatmaker, που συνδυάζει μουσικές του παρελθόντος και του σήμερα παρουσιάζοντας ένα ατμοσφαιρικό αποτέλεσμα με ήχους trip hop και επιρροές από soul, funk και jazz. «Όλα τα λεφτά» πραγματικά. Η διάθεση ανέβηκε στα ύψη και διατηρήθηκε εκεί μέχρι να πέσει η αυλαία (και με τον κόσμο να αποθεώνει τον Poldoore).

Εν κατακλείδι, για όσους δεν τους γνωρίζουν, αξίζει ο κόπος να πάρουν μία γεύση από τις μελωδίες τους. Ίσως ανακαλύψουν κάτι νέο και ωραίο. Αν όχι… κανείς δεν είναι τέλειος.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=VZvARSvqjtI&w=640&h=315]

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.