Τσίπικες… διακοπές!

April 30, 2015

Άλλα τα μάτια του Λαγού και άλλα της… Λιβελούλας

April 30, 2015

Κλασσική περίπτωση δευτερότοκου

April 30, 2015

grafei_ο_velouz/Ρένος Σιαλίδης. Κλασσική περίπτωση δευτερότοκου κομπλεξικού λαμόγιου καλής οικογενείας με ρίζες στην Πόλη και τον Πόντο. Ο μεγάλος του αδελφός Κοσμάς Σιαλίδης, απλά έτρωγε με μέτρο την πατρική περιουσία και ζούσε στη γυάλα – έπαυλη της οικογένειας στην Εκάλη. Ο Ρένος από μικρός “επένδυσε” μεγάλο μέρος του δικού του μεριδίου στο εμπόριο ναρκωτικών με μεγάλη επιτυχία. Στη συνέχεια πολλαπλασιάζοντας το κεφάλαιό του “νομιμοποίησε” την επιχείρησή του δημιουργώντας την πρώτη του αντιπροσωπεία φαρμακευτικών. Με αυτή τη βιτρίνα κατάφερε σε λίγα χρόνια να δημιουργήσει ένα όμιλο βιομηχανιών, εταιριών και κλινικών. Με το άνοιγμα της αγοράς των γενόσημων, ο Σιαλίδης απογειώθηκε. Ειδικά φτιάχνοντας αντίγραφα γνωστών φαρμάκων για τη στυτική δυσλειτουργία./

Ο Τρελούζος ακούγοντας με προσοχή την καλοστεκούμενη κυρία των 55 Αυγούστων, γύρισε αργά το κάθισμά του 180 μοίρες και βάλθηκε να κοιτάει πίσω από τις περσίδες το πεζοδρόμιο της Βασιλίσσης Σοφίας μπροστά από την πολυκατοικία του.

– Ο Γάσπαρης είναι γύρω στα σαράντα, γκριζαρισμένος, ένα ογδόντα, με στρατιωτικό κούρεμα και συνήθως φοράει ρούχα μηχανής να υποθέσω;

– Τον ξέρεις;

– Όχι. Κάθεται απέναντι στο περίπτερο, και μιλάει μ’ ένα Δίας.

– Δία;

– Ναι όπως λέμε Ποσειδώνα! Μ’ ένα αστυνομικό της ομάδας Δίας.

vespa_dias

– Τι δουλειά έχει η αστυνομία;

– Καμία. Μπορεί να γνωρίζονται. Η φύλαξη υψηλών προσώπων είναι περιορισμένη αγορά.

Εκείνη σηκώθηκε και πλησίασε γατήστικα το παράθυρο.

– Αυτός είναι, με ακολούθησε.

– Δεν πειράζει. Για να φτάσει εδώ τα ξέρει όλα. Το σενάριό μας χρειάζεται μία μέτρια ερμηνεία στο ρόλο της ζηλιάρας συζύγου.

– Αν μάθουν το λόγο που σε προσέλαβα τα πράγματα θα είναι δύσκολα και για τους δυο μας.

Ο Τρελούζος χαμογέλασε και έδειξε στην οθόνη του υπολογιστή του κάποιες φωτογραφίες. Άνοιξε μία απ’ αυτές και ζούμαρε στο κέντρο του κάδρου.

– Όπως βλέπεις ο άντρας σου κάνει πολύ καλή παρέα με την ελίτ των ύποπτων επιχειρηματιών. Ο Μπόμπονας κάτω αριστερά, ο Ελαφούζος δίπλα, ο πρώην Πρωθυπουργός, η κόρη του “γνωστού” εφοπλιστή κλπ. Συνδετικός κρίκος σε όλες τις φωτογραφίες…

Ζούμαρε γρήγορα σε μερικές.

– Ο Γάσπαρης! Είπε ξαφνιασμένη η συνήθως ατάραχη κυρία Σιαλίδου. Μα κάποιες από αυτές είναι πριν τον πάρει ο Ρένος στην δουλειά. Να σ’ αυτή έχει ακόμα μαλλιά, δηλαδή είναι σίγουρα πέντε χρόνια πριν.

Τον ενθουσιασμό της διέκοψε ένα δειλό χτύπημα στην πόρτα και το γρύλισμα του Μόρτη. Ο Τρελούζος έκλεισε τις φωτογραφίες και άνοιξε το πρόγραμμα του κλειστού κυκλώματος. Στην οθόνη ο Γάσπαρης ήταν μπροστά στην εξώπορτα του διαμερίσματος, φαινόταν περίεργος.

– Πρέπει να ανοίξω.

Με γρήγορες κινήσεις ο ντεντέκτιβ έφτασε στην πόρτα, κοίταξε από το ματάκι.

– Ποιός είναι;

– Γνωρίζετε καλά κύριε Τρελούζο μην χρονοτριβείτε.

Με το άνοιγμα της πόρτας ο Γάσπαρης μπήκε τρέχοντας, πέρασε στο γραφείο και κοιτώντας ανάμεσα από τις περσίδες τη Βασιλίσσης Σοφίας (déjà-vu ε;), μίλησε αλαφιασμένα:

– Ο Ρένος Σιαλίδης είναι νεκρός.

To-Be-Continued

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.