Για… τσάρκες στην εξοχή

June 25, 2015

Skate με άρωμα… Back to the Future II

June 25, 2015

Θα πάει μακριά αυτή η βαλίτσα;

June 25, 2015

grafei_sotirisΕυχή των απανταχού ταξιδιωτών που χρησιμοποιούν αεροπλάνο, είναι η βαλίτσα τους να πάει όσο μακριά πάνε και αυτοί. Δηλαδή, να συνεχίσει το ταξίδι μαζί τους και να μη χαράξει τη δική της ανεξάρτητη πορεία προς άγνωστο προορισμό, αφήνοντας τον ταξιδιώτη να περιμένει μάταια στο διάδρομο των αποσκευών.
Υπάρχουν, όμως, μερικά αεροδρόμια που με περηφάνια μπορούν να εκφωνήσουν από τα μεγάφωνα τους:

«Καλώς ήρθατε στο αεροδρόμιο που δεν έχει χάσει ποτέ βαλίτσα».

Με αυτό τον τρόπο καλωσορίζει τους ταξιδιώτες και το αεροδρόμιο Kansai στην Ιαπωνία, στο οποίο -από την ημέρα που λειτούργησε, το 1994- δεν έχει παραστρατήσει ούτε μία βαλίτσα από τον ιμάντα παραλαβής.

Kansai

Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο αεροδρόμιο ενδέχεται να αποτελέσει ένα από τα 7 σύγχρονα θαύματα της Μηχανικής στο μέλλον. Στην ουσία, πρόκειται για ένα τεχνητό νησί στους κόλπους της Osaka που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που ήδη υπήρχαν στην περιοχή και ύστερα από αδιέξοδο στο να βρεθεί χώρος όπου θα το στέγαζε. Ο αεροσταθμός έχει μήκος 1,7 χλμ. και διαθέτει ένα φουτουριστικό αεροσταθμό από χάλυβα και γυαλί και πρόκειται για τα μακρύτερα κτίρια.

Kansai2

Στη λίστα με τα 10 «καλύτερα» αεροδρόμια, περιλαμβάνονται και αυτά στο Χονγκ Κονγκ, στο Μόναχο, στην Κοπεγχάγη και στη Ζυρίχη.

Αναλυτικά η λίστα:

1. Kansai International (KIX)
2. Hong Kong International (HKG)
3. Singapore Changi (SIN)
4. Taiwan Taoyuan International (TPE)
5. Incheon International (ICN)
6. Tokyo Haneda (HND)
7. Copenhagen (CPH)
8. Munich (MUC)
9. Zurich (ZRH)
10. Tokyo Narita (NRT)

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.