Περίεργα παιδικά βιβλία

August 26, 2015

Where is my mind, άγιε παντοδύναμέ μου;

August 26, 2015

Η κατάψυξη της φύσης κάνει θαύματα!

August 26, 2015

grafei_o_kyriakosΌσο και αν την πληγώνουμε, αυτή δεν παύει να αντιστέκεται, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Καμιά φορά και να μας τιμωρεί. Ποια άλλη θα μπορούσε να είναι εκτός από τη «φύση», που για μία ακόμα φορά μας δίνει γενναιόδωρα τα δώρα της. Κάθε φορά μας δίνει και μία νέα ευκαιρία.

Το πρόσφατο δώρο της είναι ότι, διατήρησε για εμάς, στην «κατάψυξή» της, βρυόφυτα 400 ετών τα οποία είχαν αφανιστεί. Την χαρά της ανακάλυψης των ξεχασμένων αυτών φυτών την είχε μία επιστημονική ομάδα από το πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα του Καναδά.

Η έκπληξη της ομάδας ήταν ότι, όταν τα μετέφεραν στο εργαστήριο, παρατήρησαν ότι, τα φυτά είχαν αρχίσει να βλαστάνουν, μετά από την 400 ετών παραμονή τους κάτω από τον πάγο.

bryophyteIce

Μετά την παρουσίαση των μελετών και των εργαστηριακών αποτελεσμάτων, στο συνέδριο της εθνικής επιστημονικής ακαδημίας, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να δουν πως τα οικοσυστήματα επιβιώνουν στους παγετώνες. Επίσης, τους δίνεται η ευκαιρία να ελπίζουν ότι θα συναντήσουν φυτά τα οποία δεν τα έχουν δει ποτέ οι σύγχρονοι επιστήμονες.

bryophyteIce2

Για την ιστορία, η όλη ομορφιά είναι ότι δεν είχαν αφανιστεί, απλά είχαν πέσει σε λήθαργο.

Θυμήσου: Οι επιστήμονες, μας υπενθυμίζουν, ότι στην Αρκτική, από το 2004, οι πάγοι υποχωρούν με ρυθμό τριών έως τεσσάρων μέτρων ετησίως. Σκέψου και Αναλογίσου!

Κυριάκος Α., από τον ταρατσόκηπό του… για το FAQPerfection

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.