κοκκινη αληθεια

February 4, 2016

Οταν η πραγματικότητα δεν έχει ανάγκη από Photoshop

February 4, 2016

Η αληθινή φιλία δεν κάνει διακρίσεις

February 4, 2016

Για τη φιλία και την αξία της που αναπτύσεται μεταξύ των ανθρώπων έχουν λεχθεί πολλά. Ο βρετανός συγγραφέας, Norman Douglas, είχε πει κάποτε πως για να βρεις ένα φίλο πρέπει να κλείσεις το ένα μάτι αλλά για να τον κρατήσεις, πρέπει να τα κλείσεις και τα δύο! Τα ζώα όμως, πολλές φορές και με τα δύο μάτια ανοιχτά, αναπτύσουν φιλίες μεταξύ τους παρά το γεγονός πως μπορεί να ανήκουν σε διαφορετικό είδος. Παρακάτω ακολουθούν μερικά από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα.

af1

Bubble και Bella
Ο συγκεκριμένος ελέφαντας που ακούει που όνομα Bubble  υιοθετήθηκε  το 1983 από το ζωολογικό πάρκο Myrtle Beach Safari. Ενώ η σκυλίτσα Bella αφέθηκε εκεί το 2007 από τον εργολάβο που προσέλαβε το πάρκο για την κατασκευή πισίνας για την Bubble. Η αμοιβαία αγάπη τους για το νερό τους έφερε μαζί και είναι σχεδόν αχώριστοι πλέον.

af2

Ο σκύλος και το οπόσουμ
Αυτός ο σκύλος έχει επιμεληθεί τη φροντίδα ενός μωρού οπόσουμ

af3

Άλογο και κουτάβι

af4

Θέλμα and Αλμπερτ
Η ελεφαντίνα Θέλμα, όταν έχασε τη μητέρα της ανέλαβε την φροντίδα της ένα νοτιοαφρικανικό κέντρο αποκατάστασης άγριων ζώων, όπου γνώρισε τη νέα φίλη της, Άλμπερτ.

af5

Το κυνηγόσκυλο Greyhound και ο Shrek η μικρή κουκουβάγια

af6

Bambi και Thumper στην πραγματική ζωή
Μια γυναίκα βρήκε αυτό το μικρό ελαφάκι παρατημένο. Η μητέρα του μωρού, δυστυχώς, είχε χτυπηθεί από ένα αυτοκίνητο. Μετά από μερικές ημέρες, το ελαφάκι έγινε φίλος με τον σκύλο της γυναίκας και της γάτας. Στη συνέχεια, εγκαταστάθηκε στην καλύτερή της φίλη, το λαγουδάκι που ακούει στο όνομα Μπεν.

af7

Pippin και η Μικρή Bambi
Αυτό το αξιολάτρευτο μικρό ελαφάκι ήταν να περιφερόταν μόνο του στο δάσος για τρεις ημέρες μέχρι που κάποιο σκυλί της γειτονιάς, αποφάσισε να παρέμβει. Άρχισε να φροντίζει το ελαφάκι, το οποίο πλέον ονομάζεται Pippin

af8

Σκύλος, γάτα και ποντίκι σε σχηματισμό πυραμίδας
Τρεις φυσικοί εχθροί -κατά πολλούς-  ζουν σε τέλεια αρμονία και ισορροπία

af9

Η Koko και τα γατάκια της
Η Koko ο «ομιλούν» γορίλας είναι ίσως ο πιο διάσημος θετός γονέας. Είχε αρκετές γάτες ως κατοικίδια ζώα κατά τη διάρκεια των 40 χρόνων της, στο Ίδρυμα Gorilla στην Καλιφόρνια. Όταν το πρώτο γατάκι της πέθανε αφού χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο, η Koko εξέφρασε τη λύπη της μέσω της νοηματικής γλώσσας που κατέχει.

af10

Αρνάκι και σκύλος, Δαλματίας…
Αυστραλοί κτηνοτρόφοι σκυλιών ανέλαβαν ένα αρνάκι αφού το εγκατέλειψε η μητέρα του. Η Ζωή, ένα από τα σκυλιά τους, ενέκρινε σχεδόν αμέσως την υιοθεσία μιας και ήταν τόσο κοντά, τουλάχιστον εμφανισιακά, στη ράτσα του.

af11

Γάτα, σκύλος και πάπιες, μια «δεμένη» παρέα

af12

Σκύλα, η λεοντομάνα
Στην Κίνα τα τρία μικρά λιοντάρια εγκαταλείφθηκαν από τη μητέρα τους και τους φροντίδα ανέλαβε ένα σκυλί. Η χρήση θηλυκών σκύλων για την φροντίδα ορφανών κουταβιών είναι συνήθης στην Κίνα.

af13

Το κοτοπουλάκι και το σκυλάκι

af14

Η Jess βοηθά να αυξήσει τα πρόβατα
Η Jess ζει σε μια φάρμα προβάτων και βοηθά τον ιδιοκτήτη της θρέψει τα ορφανά πρόβατα. Βοηθάει στη σίτισή τους με γάλα τρεις φορές την ημέρα!

af15

Suryia και Roscoe
Αυτό το απίθανο δίδυμο συναντήθηκαν σε ένα πάρκο για τα απειλούμενα ζώα στη Νότια Καρολίνα, όταν ο Roscoe, κυνηγόσκυλο και πρώην αδέσποτο, ακολούθησε τους εργαζόμενους του πάρκου. Αργότερα βρέθηκε να παίζει με την Suryia. Συγκέντρωσαν την παγκόσμια προσοχή, όταν εμφανίστηκαν στο περιοδικό National Geographic και στην Oprah Winfrey.

af16

Λιοντάρι, τίγρης και αρκούδα σε… μία γκαρσονιέρα
Συνελήφθησαν από την αστυνομία κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής κατά των ναρκωτικών το 2001, ο Baloo η αρκούδα, ο Leo το λιοντάρι, και η Shere Khan η τίγρη έχουν ζουν μαζί ως φιλαράκια από τότε σε ένα κέντρο διάσωσης ζώων στη Γεωργία. Παρά το γεγονός ότι στην άγρια φύση δεν είναι φίλοι, είναι πολύ ευτυχισμένοι μαζί.

af17

Anjana, η ηρωική χιμπαντζής

af18

Γάτα θηλάζει σκαντζοχοιράκια (άουτς!)
Όταν τα τέσσερα σκαντζοχοιράκια έχασαν τη μητέρα τους, τα ορφανά μωρά βρέθηκαν σε μια επικίνδυνη κατάσταση. Ευτυχώς, αυτή η μαμά γάτα τα ανέλαβε σαν δικά της παιδιά.

af19

Γάιδαρος και σκύλος
Δεν αμφισβητεί κάνεις το πόσο χαρούμενα είναι αυτά τα δύο φιλαράκια που είναι μαζί.

af20

Κροκόδειλος και χελώνα

af21

Chendra και Gus
Η Chendra, ένας ασιατικός ελέφαντας, κάθε πρωί «κόβει» βόλτες στο ζωολογικό κήπο του Όρεγκον και δεν παραλείπει να επισκεφθεί τον Gus το θαλάσσιο λιοντάρι.

af22

Ο Μπάνι το λαγουδάκι, θέλει γατοαγκαλίτσες και μάλιστα ασορτί

af23

Η Shakira λαμβάνονται και οι πιστοί της… σκύλοι
Η Shakira είναι μια Seval (αφρικανική αγριόγατα), που εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα της κοντά σε ένα ζωολογικό κήπο στη Γερμανία. Ένας φύλακας του κήπου βρήκε το άγριο-γατάκι όταν ήταν μόλις 14 ημερών και η Ροδεσιανή (Ρίτζμπακ) μητέρα, το αποδέχθηκε αμέσως μαζί με τα κουτάβια της.

af24

Sox και Liab
Ο Liab ήταν ο μικρότερος από τα τρία αδερφάκια του και δυστυχώς απορρίφθηκε από τη μαμά του. Η Sox είχε αρκετά μεγάλη καρδιά να αναλάβει την φροντίδα του.

af25

Clarence και Cindy
Ο σκύλος, Clarence, παίζει με την φίλη της Cindy (Αλπακά) στην Αυστρία. Οι δύο ζουν μαζί στο ίδιο αγρόκτημα από τότε που ήταν 3 μηνών.

af26

Γαλλικό Bull Dog και γουρουνάκι

af27

Snorkel και Herschel

af28

Bonedigger και οι πιστοί του φύλακες

af29

Γάτα και ποντίκι
Άλλοι παίζουν με το φαγητό τους ενώ μερικοί άλλοι κοιμούνται αγκαλίτσα μαζί του…

af30

Η Tiger Cup φροντίζει μια μαϊμού
Ένα ορφανό μαϊμουδάκι είχε βρει βολική τη μεταφορά αλλά και την προστασία του στις πλάτες της Tiger Cup.

af31

Η αλανιάρα πάπια και o Παρισιάνος σκύλος

af32

Γάτα και η αγριόπαπια σουλατσάρουν καθημερινά σαν δυο καλοί φίλοι

af33

Μακάκος φροντίζει γατάκι

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.