Γιατί καμία νοικοκυρά δεν είναι τέλεια…

April 1, 2015

Μεταλλαγμένα ή Γενετικώς Τροποποιημένα;

April 1, 2015

#ηΑντανάκλασηΤουΠιάτου

April 1, 2015

grafei_sousouradaΣυνηθίζεις να ανεβάζεις, σχεδόν καθημερινά, στα social media φωτογραφίες πιάτων με φαγητά ή/και γλυκά κατά την προετοιμασία τους ή έτοιμα σερβιρισμένα, συμμετέχοντας έτσι στην τάση που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια; Αν ναι, τότε έχω βρει μία ιδανική για σένα εικαστική πρόταση, γεμάτη… γεύση! Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να προγραμματίσεις μία επίσκεψη (που αλλού;) στο Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας.


Το φαγητό, αναμφισβήτητα, είναι μία από τις βασικές ανάγκες κάθε ανθρώπου. Ωστόσο, στο πέρασμα των χρόνων, το συναντάμε και ως αντικείμενο πολιτισμού, τέχνης, διαφήμισης κ.α.

Μήπως, λοιπόν, θα ήθελες να μάθεις τις πολιτιστικές προεκτάσεις εννοιών όπως το “πιάτο”, η “πρώτη ύλη”, οι “κανόνες συμπεριφοράς γύρω από το φαγητό” και άλλα τέτοια σχετικά;

about:

Με την ομαδική έκθεση εικαστικών #ηΑντανάκλασηΤουΠιάτου, δώδεκα σύγχρονοι καλλιτέχνες διερευνούν –μέσα από τα έργα τους και με κύριο εργαλείο τους το φαγητό– τα χαρακτηριστικά του σύγχρονου πολιτισμού. Η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 30 Μαρτίου και θα διαρκέσει έξι μήνες. Οι καλλιτέχνες θα παράγουν «ένα εκθεσιακό έργο τέχνης, που θα παρουσιαστεί στο χώρο του μουσείου, ένα πολλαπλό εμπορικό αντικείμενο για το art shop του μουσείου και μια νέα συνταγή».

Επιμέλεια έκθεσης: Λίνα Μαντίκου

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Κατερίνα Βέλλιου, Γιάννης Γρηγοριάδης, Γιώργος Γυπαράκης, Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος, Κατερίνα Ζαφειροπούλου, Κώστας Ιωαννίδης, Γιάννης Καπέλλος, Δώρα Κύργια, Οι Αρχιτέκτονες της Φάλαινας, Απόστολος Ντελλάκος, Δημήτρης Φουτρής, Ελένη Χασαλεύρη, Αλέξανδρος Ψυχούλης

info

Instagram: @i_antanaklasi_tou_piatou

Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας
τηλ.: 210 3211311 / Αγίου Δημητρίου 13, Ψυρρή

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.