Το σημειωματάριο σας και… στο φούρνο μικροκυμάτων!

April 8, 2015

Μιμήσου την μαμά σου!

April 8, 2015

Ε, όχι και σιγά τα αβγά!

April 8, 2015

grafei_sotirisΤο Πάσχα πλησιάζει και είτε μας αρέσει είτε όχι, έχουν επικρατήσει κάποιες παραδόσεις, μέσω των οποίων (αν δεν είμαστε αμνοερίφιο) θα μπορούσαμε να διασκεδάσουμε ή και να εντυπωσιάσουμε τους φίλους μας.
Μία από τις βασικές παραδόσεις, είναι και το βάψιμο των αβγών την Μεγάλη Πέμπτη.

Ακολουθούν 6 τρόποι για να εκτονώσουμε το εναλλακτικοχιπστεροκουλτουροκαλλιτεχνικό μας ταπεραμέντο.

Όλες οι ιδέες ανήκουν στην κατηγορία του DIY (Do It Yourself) αλλά μερικές θα κατατάσσονταν και στην DDIY (Don’t Do It Yourself).


#1


Αβγά μαυροπίνακας

Η συνταγή είναι απλή: αβγά, μπογιά για μαυροπίνακα και κιμωλίες.

Γιατί να το κάνεις αυτό στο παιδάκι σου; Δυο εβδομάδες έχει κι αυτό να ξεχαστεί λιγάκι από την καθημερινότητά του στο σχολείο! Πες μου, γιατί;;; DDIY, λοιπόν, και στον κάδο!

egg_blackboard

πηγή

 


#2


Αβγά τραϊμπαλιά

Εντάξει, δεν είναι ακριβώς τραϊμπαλιά αλλά κάτι ανάμεσα σε ζωγραφική σχολικού τετραδίου σε πρώτη ώρα θρησκευτικών, με μια πινελιά φλοράνς…
Κι αυτή είναι μια απλή συνταγή αφού δε χρειάζεστε τίποτε άλλο πέρα από το αβγό κι ένα ανεξίτηλο μαρκαδοράκι (όλο και κάποιο μαρκαδοράκι για CD θα είναι ξεχασμένο σε κάποια αραχνιασμένη μολυβοθήκη μας). DIY

tribalia

πηγή

 


#3


Χριστουγεννιάτικα αβγά

Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε λευκό, ανάγλυφο χρώμα ή διορθωτικό στυλό (αν είστε τσίπηδες) και να ζωγραφίσετε όμορφα μοτίβα επάνω στα αβγά. Τοποθετώντας στην κορυφή των αβγών ένα κρικάκι, μπορείτε να τα κρεμάσετε σε ένα κλαδί, δίνοντας με τον τρόπο σας την ατμόσφαιρα της πραγματικά αγαπημένης σας εποχής του χρόνου, αυτής των Χριστουγέννων.
(JUN-KIE, το ξεστόλισες άραγε το δέντρο φέτος ή ακόμα;)

eggs_xmass

πηγή

 


#4


Αβγό στη φτέρη κρύφτηκε, κακό της κεφαλής του…

Τσιμπάτε λίγες φτέρες από τη γλάστρα του γείτονα ή λίγο μαϊντανό ή κάποιο βότανο της αρεσκείας σας και το τοποθετείτε επάνω στο αβγό. Κατόπιν, παίρνετε το χαλασμένο καλσόν σας (ή της φίλης σας, αν είστε άντρες*) και μέσα τοποθετείτε προσεκτικά το αβγό και την πρασινάδα που διαλέξατε. Στη συνέχεια, το βουτάτε στο χρώμα της αρεσκείας σας, σύμφωνα με τις οδηγίες.  DIY (DDIY αν δεν είσαστε σίγουροι για το καλσόν)

(*εδώ να δώσετε προσοχή. Να είστε σίγουρος πως δεν είναι τρύπιο από άποψη, διότι κινδυνεύετε να γνωρίσετε τα Πάθη του Ιησού από πρώτο χέρι)

fteres

πηγή

 


#5


Χάρτινα αβγά

Με λίγη αλευρόκολλα, που μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα και μόνοι σας, εφημερίδες ή παρτιτούρες, που πλέον δε χρειάζεστε (αφού παρατήσατε τη μουσική σας σταδιοδρομία στην 1η προκαταρκτική) κι ένα πινέλο, μπορείτε να φτιάξετε αυτά τα σοφιστικέ αβγά και να το παίζετε στους φίλους σας μποέμ και υψηλή κουλτούρα (ναι, εμείς το ξέρουμε πως είστε αυθεντικοί).

(Do It Yourself, Τσέχωφ και στο ράδιο Χαρούλης)

πηγή

συνταγή για αλευρόκολλα

#6


Game of Thrones Eggs

Αν η φωτιά είναι το στοιχείο σας, αν θέλετε να κάνετε εκστρατεία προς το βορρά ελευθερώνοντας τους σκλάβους και πιστεύετε πως μπορείτε να αναθρέψετε έναν δράκο σαν την Khaleesi, καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό γιατρό. Ωστόσο, αυτά τα αβγά είναι τα ιδανικά για την περίπτωσή σας. Με μόλις 2 ευρώ (ένα ευρώ το οβάλ κερί και άλλο ένα οι χρυσές πινέζες), μπορείτε να κατασκευάσετε το πιο badass αβγό της γειτονιάς που θα κλέψει σίγουρα την παράσταση και θα σπάσει όλα τα παραπάνω αβγά! (DIY και Targaryen στο θρόνο!)

taegaryen_eggsfinal

πηγή

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.