Άνοιξη, χρώματα και αρώματα!

April 22, 2015

Γιατί ο επόμενος πρωθυπουργός θα είναι chef;

April 22, 2015

Ένας Spiderman για τους αστέγους

April 22, 2015

grafei_i_evinaΣε μια πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου, το Μπέρμιγχαμ, ένας άνδρας -μόλις 20 χρονών– έκανε σκοπό της ζωής του να βοηθήσει άστεγους, καθώς αδυνατούσαν να καλύψουν ακόμη και τη βασική ανάγκη της τροφής.


Ξεκίνησε το εγχείρημά του πηγαίνοντας κάποια βράδια σε σημεία που υπήρχε πλήθος αστέγων και τους προσέφερε τρόφιμα. Θεωρούσε πως το παράδειγμά του θα ακολουθούσαν και άλλοι…

4
Δυστυχώς, όμως, η πραγματικότητα τον διέψευσε…

Στην προσπάθεία του, λοιπόν, να ευαισθητοποιήσει κι άλλους να πράξουν όπως εκείνος, σκέφτηκε να μεταμφιεστεί στον αγαπημένο ήρωα μικρών και μεγάλων, τον Spiderman. Πίστευε πως με αυτόν τον τρόπο η πράξη του θα είχε μεγαλύτερη απήχηση. Πράγματι, η ιδέα της μεταμφίεσης αποδείχθηκε ευφυέστατη, διότι έτσι το έργο του έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος των πολιτών να κινητοποιηθεί και να τον βοηθήσει σ’αυτή του τη προσπάθεια.

Ο 20χρονος άνδρας μπορεί να επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, ωστόσο το φιλανθρωπικό του έργο είναι πλέον γνωστό σε πολλές πόλεις του κόσμου και, καθημερινά, όλο και περισσότεροι άνθρωποι τον στηρίζουν σ’αυτή του την προσφορά αγάπης.

6
Ας παραδειγματιστούμε όλοι από το νεαρό άνδρα και ας βοηθήσουμε όσο μπορούμε και με όποιον τρόπο μπορούμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη…

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.