Παραλίες που… «δεν έχει» σαν κι αυτές

May 26, 2015

Tετρακύλινδρο που «τα’σπαγε»

May 26, 2015

Δεν είναι μόνο ο πόνος…

May 26, 2015

grafei_i_bikiKάνατε tattoo το faqperfection (κανείς δεν είναι τέλειος)! Με τις υγείες σας, λοιπόν! Όμως, τι συμβαίνει και ενώ το δέρμα μας χάνει γύρω στα 500 εκατ. κύτταρα τη μέρα, αυτό θα παραμείνει ανεξίτηλο; Γιατί, ενώ θα ξεφλουδίσουμε ξανά και ξανά από τον ήλιο, αυτό θα μαρτυρά για πάντα ένα αμφίβολο γούστο, που δεν θα διαθέτουμε ίσως για πολύ; (και δεν μιλώ για το faqperfection)

tattoo-machine2

Το παρακάτω βιντεάκι θα εξηγήσει στους αγγλομαθείς τις λεπτομέρειες. Οι υπόλοιποι (γιατί δεν πήρατε το lower, ε;) θα αρκεστείτε στη δική μου περίληψη! Έχουμε και λέμε:

Το δέρμα μας αποτελείται από την επιδερμίδα και τον βαθύτερο φλοιό, το χόριο και το υποδόριο. Οι βελόνες των tattoo, με συχνότητες 50-3.000 χτυπήματα το λεπτό, διαπερνούν την επιδερμίδα -αυτή που ξεφλουδίζει- και φτάνουν βαθιά στο χόριο, κάπου κοντά στις ρίζες των τριχών, όπου και αφήνουν τη μελάνη, δημιουργώντας μια μικροφλεγμονή. Όταν συμβαίνει αυτό, καμπανάκια συναγερμού χτυπούν στον οργανισμό για να ξεκινήσει η διαδικασία επούλωσης. Ξεχύνονται τότε τα μακροφάγα κύτταρα, τρώνε κάποια σωματίδια μελάνης και τα οδηγούν στο πλυντήριο των λεμφικών αδένων. Κάποια άλλα, όμως, χορτάτα, βαριούνται και μένουν πίσω, να πάρουν έναν υπνάκο. Αυτά, μη μπορώντας, τελικά, να χωνέψουν, συγκρατούν τη μελάνη μέσα σε μια γέλη διατηρώντας την, έτσι, ορατή. Τώρα χρειαζόμαστε μόνο 2-3 βδομάδες να επουλωθεί η επιδερμίδα (βλ. μακριά από ήλιο και κολύμπι) και… τάααα ταααν!

tattoo-machine3
Τι γίνεται, όμως, όταν τα δερματικά κύτταρα πεθάνουν; Πάει και το tattoo; Όχι!
Και εξηγούμαι: Τα νεκρά κύτταρα είναι η τροφή των νεότερων, που παίρνουν τη θέση τους και έτσι η μελάνη -που δεν διασπάται, αν θυμάστε- παραμένει στη θέση της, να τη θαυμάζουν όλοι!

tattoo-woman

Περνάει καιρός, τα χρόνια αλλάζουν, ο πόνος ξεχνιέται και η περηφάνια σβήνει,  το νέο γίνεται παλιό και μια μέρα για Χ λόγους, θέλουμε να τα ξεφορτωθούμε! Ευκολάκι; Όχι!
Υπάρχουν τα λέιζερ, θα μου πείτε, που υπόσχονται αποτελέσματα. Αυτά διασπούν τη μελάνη σε μικρά σωματίδια, ώστε να τη χωνέψουν τα μακρόφαγα κύτταρα και μπλα μπλα τα παραπάνω. Κάποια χρώματα, όπως το μαύρο, είναι εύκολα. Κάποια άλλα, όμως, δεν διασπώνται κι έτσι δημιουργούν φλεγμονές και επιπλοκές και εν ολίγοις, την πατήσαμε!
Γι’ αυτό μη διανοηθείτε να “σβήσετε” το faqperfection!

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.