Quokka το… φωτογενές

April 1, 2015

#ηΑντανάκλασηΤουΠιάτου

April 1, 2015

Γιατί καμία νοικοκυρά δεν είναι τέλεια…

April 1, 2015

Παντρευτήκατε; Συζήσατε; Αποφασίσατε να μείνετε μόνες σας, επιτέλους;  Ε, ήρθε η ώρα να αποδείξετε, έστω στον εαυτό σας (αν όχι στην πεθερά σας), ότι είστε χαρωπές νοικοκυρές και πως κάτι μάθατε από τις μητέρες σας, βλέποντάς τες να καθαρίζουν. Ελα μου ντε, όμως, που η οικολογική σας συνείδηση δεν σας αφήνει να χρησιμοποιήσετε όλα αυτά τα χημικά προϊόντα… Οχι, δε χρειάζεται να έρθει το υγειονομικό στο σπιτί σας για να σας μαζέψει, ώστε να αποδείξετε την ”πράσινή” σας ταυτότητα… Δείτε τα παρακάτω tips και κάντε ακόμα και τη θεία σας από την Πόλη (γιατί όλες οι οικογένειες έχουν μια τέτοια θεία) να τρίβει τα μάτια της.


Ναι, όλες αγάπαμε αυτά τα μαλακτικά που κάνουν τα ρούχα μας (και έπειτα όλο το σπίτι) να μυρίζουν σαν να βγήκαν τώρα από το μικρό σπίτι στο λιβάδι, που έπαιζε η Λόρα. Δε θα προτιμούσατε, όμως, αυτό το σκεύασμα να είναι δικό σας; Ανακατέψτε, λοιπόν, 6 φλιτζάνια ξύδι, 1 φλιτζάνι νερό, 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα, πολλές σταγόνες λεμονιού και απολαύστε τη μοναδική μυρωδιά και την αφή.

Τηγανίσατε… Συγχαρητήρια! Αλλά, τώρα, στην ίδια κατάσταση που βρίσκονται οι πατάτες είναι και τα ρούχα σας. Πρίν πάτε σούπερ μάρκετ και ψάχνετε τα απορρυπαντικά (που μόνο το λίπος από την κοιλίτσα σας δε βγάζουν), δοκιμάστε να ρίξετε στο λεκέ ταλκ ή αλεύρι. Αν αυτό δεν σας γεμίζει το μάτι, τότε τρίψτε τη λαδιά με κιμωλία κι έπειτα πλύντε το ρούχο κανονικά (χωρίς τίποτα περαιτέρω). Αν πάλι ανήκετε στην κατηγορία των γκαντέμηδων που βγαίνουν έξω και λερώνουν τα ρούχα τους με λάδι, τότε πάρτε ψίχα από ψωμί και αφήστε αυτήν να… καθαρίσει για εσάς, απλά, ακουμπώντας την πάνω στο λεκέ.

Και τώρα θα ξύσω πληγές… Λεκές από παγώτο. Τι σας λέω μέσα στο καταχείμωνο; Οπως και να ‘χει, η συμβουλή είναι παντός καιρού. Βάλτε πάνω στο λεκέ ένα παγάκι, τρίψτε πολύ καλά και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Αν συνεχίζετε και διαβάζετε μετά την τρίτη συμβουλή, να ξέρετε ότι ήρθε η ώρα να καθαρίσετε τα πλακάκια σας και τη μπανιέρα σας. Τι θα χρειαστείτε; Μαγειρική σόδα (1/4), λευκό ξυδί (1/2) και καυτό νερό.

Σειρά έχουν οι ξύλινες επιφάνειες. Ναι, πρέπει και αυτές να γυαλίζουν (σαν τη μαμά μου μιλάω τώρα). Γρήγορα, λοιπόν, μήπως και μου περάσει η μαμαδίστικη κρίση, σάς λέω πως χρειάζεστε ελαιόλαδο (3/4) και λευκό ξύδι (1/4).

Κι αφού τελειώσατε με τα τραπέζια, τις καρέκλες κ.λπ., ας γυαλίσετε και τα ασημικά σας με 1 λίτρο νερό, 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα. Τρίψτε τα με αλουμινόχαρτο και σας βεβαιώνω ότι θα μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε και σαν καθρέφτες. Φτου σας! Κούκλες είστε πάλι!

Το έταιρόν σας ήμισυ είναι ζωγράφος μεγάλων επιφανειών (μπογιατζής) ή έστω κανονικός ζωγράφος; Σίγουρα, κάποιες φορές θα απορείτε αν τα χρώματα τα ανακατεύει με τα πινέλα ή με τα χέρια του. Βάλτε τους λίγο baby oil και αφήστε την απορία σας αποθηκευμένη στο ντουλάπι του υποσυνείδητού σας. Α! Για να τον κουφάνετε τελείως, πείτε του να ”μαλακώσει” τα πινέλα του μέσα στο ξύδι.

Αν, τώρα, ο αγαπημένος σας  έχει να κάνει με τα σίδερα, εσείς θα έχετε να κάνετε με σκουριές στα ρούχα του. Μη φοβού… Ανακατέψτε χυμό από φρέσκο λεμόνι με αλάτι, τρίψτε τη σκουριά και αφήστε την στον ήλιο (αν έχει ήλιο).

Τέλος, αφού καθαρίσατε ρούχα, πατώματα, μπανιέρες, έπιπλα και ασημικά χωρίς ίχνος απορρυπαντικού, πλύντε και τα τζάμια, αφήνοντας το προϊόν που τα κάνει αόρατα να φάει τη σκόνη σας. Πώς; 2 κουταλιές της σούπας ξύδι σε ένα λίτρο νερό και τρίψιμο με εφημερίδα.

Υ.Γ. Πείτε στη θεία από την Πόλη να μπει στην πεντακάθαρη κουζίνα σας και να φτιάξει σουτζουκάκια γιατί… μόνο αυτά μπορούν να είναι τέλεια.

Μάρθα Φραγκάκη

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.