10 ενδείξεις πως είσαι θηλυκός hipster

April 4, 2015

καταραμενο συνδρομο

April 4, 2015

Not this way…

April 4, 2015

Όχι με αυτό το χέρι, με το καλό χέρι πρέπει να γράφεις


grafei_ilectraΚάθε φορά που μου έρχεται στο μυαλό αυτή η φράση, μου έρχονται όλα τα ανεπίτρεπτα της παιδικής μας ηλικίας που μας στοιχειώνουν μέχρι να βγάλουμε άσπρες τρίχες. Φιλί στο μάγουλο με σάλια από τη θεία από το χωριό, «πόσο μεγάλωσες, πόσο ψήλωσες, πόσο ομόρφυνες», ποτήρι γάλα χωρίς καρνέσιον και μπάμιες. Μπλιαχ.


Τι σημαίνει όμως να γράφω με το σωστό, το καλό το χέρι;

Ναι, είμαστε μειοψηφία. Ανήκουμε στο 10% που κρατάμε την κούπα, το στιλό και το ψαλίδι με το «κακό» το χέρι. Έχουμε από μικρές συνηθίσει τον κόσμο των δεξιόχειρων, αν κι οτιδήποτε κάνουμε για πρώτη φορά, πάντα θα δούμε ένα εργαλείο, ένα σκεύος μαγειρικής ή ένα προϊόν πληροφορικής που θα μας δυσκολέψει, γιατί είναι φτιαγμένο για τους «άλλους» κι όχι για εμάς. Σου φαίνεται υπερβολικό; Κι όμως, δυσκολευόμαστε άπειρα:
Στο αυτοκίνητο (οι ταχύτητες ή η θέση που μπαίνει το ποτήρι στο αυτοκίνητο είναι φτιαγμένη μόνο για δεξιόχειρες. Έτσι, πρέπει να πιάνω το ποτήρι με το δεξί χέρι και φυσικά, 9 στις 10 φορές, λερώνομαι).
Στο σχολείο και το φροντιστήριο (σπιράλ τετράδια, ντοσιέ με κρίκους, όλα για δεξιόχειρες). Ας μην αναφερθώ στα στιλό που μερικά -αυτά με την μπίλια για παράδειγμα- δεν «γράφουν» καλά στους αριστερόχειρες γιατί πιέζουν τη μύτη πάνω στο χαρτί αντί να τη σέρνουν. Επίσης, τα μουντζουρωμένα χέρια γίνονται καθημερινότητα, καθώς όλοι οι αριστερόχειρες γεμίζουν μελάνια στην κάτω πλευρά του χεριού, αφού το εσωτερικό μέρος τρίβεται συνέχεια πάνω στο κείμενο. Εκτός των παραπάνω εμποδίων, πρέπει να αντιμετωπίσεις τη μεγαλύτερη ΠΑΠΑΡΑ του αιώνα, αυτά τα ατομικά καθίσματα-τραπεζάκια. Πραγματικά, ποιός τα ανακάλυψε να του στείλω μια αριστερόχειρη μούντζα;
Στην κουζίνα, νομίζεις ότι το να πιάσεις το μπρίκι του καφέ ή μια κούπα, το άνοιγμα μιας κονσέρβας ή το κόψιμο μιας ετικέτας με το ψαλίδι είναι παιχνίδι; Φυσικά, αφού κατά πάσα πιθανότητα είσαι δεξιόχειρας.
Βασικά, τώρα που το ξανασκέφτομαι, γεννηθήκαμε αδικημένοι. Χτυπημένοι από τα βάσανα της ζωής.
Κι εκεί που φτάνω στο σημείο να δέσω μια θηλιά στο λαιμό μου με το αριστερό χέρι (τι εννοείς προορίζεται μόνο για δεξιόχειρες;), μου έρχονται στο μυαλό οι άπειρες γνώσεις μου για τα καλά των «ελαττωματικών» αριστερόχειρων.

Αν είσαι αριστερόχειρας, τότε:

• Έχεις περισσότερες πιθανότητες εάν πάθεις εγκεφαλικό, να το ξεπεράσεις σε σχέση με κάποιον δεξιόχειρα.

• Μπορείς να δεις  καλύτερα κάτω από το νερό όταν κάνεις βουτιές.

• Ο εγκέφαλος σου μπορεί ευκολότερα να αντιληφθεί μια τρισδιάστατη εικόνα.

• Ο εγκέφαλος σου μπορεί επίσης να δώσει την προσοχή του σε πολλά πράγματα την ίδια στιγμή, κάτι που δυσκολεύει τους δεξιόχειρες.

• Οι αριστερόχειρες επίσης ζουν κατά μέσο όρο λιγότερα χρόνια από τους δεξιόχειρες (9 χρόνια κατά μέσο όρο) ενώ έχουν

• 4 στις 10 πιθανότητες να είναι ομοφυλόφιλοι. Αυτά τα βάζω επίτηδες στα θετικά.

• Ένας απόφοιτος πανεπιστημίου που είναι αριστερόχειρας, έχει 30% περισσότερες πιθανότητες να γίνει πλουσιότερος από τον ίδιο απόφοιτο που είναι δεξιόχειρας.

Info:


 

Διάσημοι αριστερόχειρες: Αριστοτέλης, ο Νίτσε, η Ζαν ντ’ Αρκ, ο Αϊνστάιν, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Ιούλιος Καίσαρας, η Μαρί Κιουρί, ο Λιούις Κάρολ, ο Καρλομάγνος, ο Μπιλ Γκέιτς, ο Φραντς Κάφκα ο Μαρκ Τουέιν και πολλοί άλλοι.
Οι περισσότεροι πρόεδροι των ΗΠΑ ήταν αριστερόχειρες. Και αυτό, επειδή στα τηλεοπτικά ντιμπέιτ έπειθαν περισσότερο. Ο λόγος είναι απλός. Ο εγκέφαλος μας εκλαμβάνει τις κινήσεις από τη δεξιά πλευρά ως φιλικές ενώ εκείνες από την αριστερή, ως εχθρικές. Η τηλεόραση λοιπόν στα ντιμπέιτ, δείχνει τις κινήσεις κάποιου αριστερού χεριού, στα δεξιά, και τις κινήσεις του δεξιού χεριού, στα αριστερά.

Ίσως τελικά, τα ψεγάδια, να βγαίνουν σε καλό.

F*ck perfection

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.