Far Cry Primal

April 8, 2016

χρονια πολλα faq perfection!

April 8, 2016

Από τα βάθη της Ζούγκλας της Βόρνεο

April 8, 2016

ιστορίες ημερολογίου

grafei_o_gorillas_lndscp

Το ξέρω  αγαπημένοι μου φίλοι θα αναρωτιέστε τόσο καιρό που χάθηκα αλλά μην ανησυχείτε είμαι καλά. Εκεί λίγο μετά τις γιορτές αισθάνθηκα πως χρειαζόμουν ένα ταξιδάκι. Σκεφτόμουν που να πάω, Αυστραλία για λίγο σερφ ή να πάω Βραζιλία για λίγο καρναβάλι αλλά τελικά κατάλαβα  ότι άλλος χρειαζόταν να είναι ο προορισμός μου. Δεν θα σας πω που πήγα αλλά μόνο ότι είμαι κάπου πολύ μακριά, κάπου στην Ασία,  στο μεγαλύτερο νησί της, τη Βόρνεο. Α, μόλις σας είπα. Δεν θα σας πω όμως τους λόγους που ήρθα εδώ αν και όσοι έχουν αναπτυγμένη συναισθηματική νοημοσύνη και υψηλό δείκτη iq εύκολα θα έχουν καταλάβει ότι  λόγω των όσων διαδραματίστηκαν την εορταστική περίοδο οδηγήθηκα εδώ! Α, μόλις σας είπα αλλά για την ώρα μέχρι εδώ, λεπτομέρειες θα αργήσετε να μάθετε. Τέλος πάντων σημασία έχει ότι είμαι δυο μήνες περίπου χω(α)μένος στην ζούγκλα και σήμερα πήδηξα ώρες αμέτρητες από κλαδί σε κλαδί για να βρω τα πρώτα ίχνη πολιτισμού και να μπορέσω ως Άνθρωπος και ‘γω,  να βρω λίγο wi – fi γιατί ουρακοτάγκος αλλά δυο μήνες αποτοξίνωση χωρίς ίντερνετ με βάρεσε κατακούτελα… ο ήλιος πάντα. Εντάξει  φίλοι μου καλοί μην μου κάνετε μούτρα ήταν και ότι μου λείψατε λιγάκι. (Βέβαια τον πραγματικό λόγο που επανήλθα δεν θα σας τον πω, ότι ο εκδότης μου με έψαχνε γιατί η στήλη μου είναι η πιο πολυδιαβασμένη και απείλησε με απολύσεις αν δεν έγραφα κάτι μιας και κλείσαμε ένα χρόνο faqperfection. Χμ μόλις σας τον είπαν. Τέλος πάντων να τα εκατοστίσουμε!).

TSIPR

Μην νομίζετε όμως ότι δυο μήνες εδώ στα βάθη της ζούγκλας της Βόρνεο δεν ενημερωνόμουν για το τι γίνεται εκεί πίσω. Και μην νομίζετε ότι ενώ κατοικώ, ξυπνάω, κοιμάμαι σε συστάδες δέντρων πολλών μέτρων πάνω από την γη,  δεν έχω την ορμητική ανάγκη να γράψω. Την είχα και την έχω και για αυτό κρατάω ημερολόγιο. Ίσως κάποιοι θα αναρωτιούνται, ανόητα θα έλεγα και να με συχωράτε, μα πως μαθαίνονται  τα νέα της μικρής Ελλάδας μες στα βάθη της ζούγκλας. Μα τόσο εύκολα και απλά, είναι αποτέλεσμα της παγκοσμιοποίησης. Σίγουρα θα απορείτε και θα σας εξηγούσα αλλά δεν θέλω να μπω ακόμη σε λεπτομέρειες της ζωής μου εδώ μιας και είναι  μια ιστορία που θα πω κάποια άλλη στιγμή και ούτε να θυμηθώ τα νιάτα μου που αντιστεκόμουνα στην Γένοβα δίπλα στον Αλέξη και βγάλω φλύκταινες. Για την ώρα θα σας στείλω μερικά αποσπάσματα από το ημερολόγιό μου που κρατάω τόσο καιρό για να έχω μια σύνδεση με ότι γίνεται εκεί πίσω σε εσάς.

Τέλη Δεκ. 2015 – Αρχές Ιανουαρίου.
Η Σούζαν Σαράντον, έρχεται και ξαναμανά έρχεται στα ελληνικά νησιά. Μα που βρίσκει την αντοχή και το περίσσιο το κουράγιο θα μου πείτε. Θα ερωτεύτηκε κάνα τεκνογιατρό χωρίς σύνορα δεν εξηγείται αλλιώς θα πούνε οι κακές οι γλώσσες. Μα έχω βάσιμες πληροφορίες πως είδε κάποιον Έλληνα σελέμπριτι που βούτηξε με το μποξεράκι για να τιμήσει τον Έλληνα νησιώτη. Το καίριο ερώτημά μας όμως είναι άλλο. Θα πάρουν οι Έλληνες νησιώτες το νόμπελ ειρήνης; Ένα νόμπελ ειρήνης για τον Έλληνα νησιώτη παρακαλώ  και μην ξεχάσετε στο τρία μια greek salad, μια μπύρα και ένα μουσάκα τριάντα ευρώ χωρίς απόδειξη. Και δεν πρόλαβε η Σαράντον να κάνει μόδα το ελληνικό νησί κόπιασε και η Βανέσα Ρεντγκρέιβ με την Μιμίκα παραμάσχαλα. Εδώ έρχεται το δαιμόνιο ελληνικό επιχειρηματικό μυαλό και σκέφτεται. Πρέπει να καθιερωθεί, να γίνει μόδα.  Τόσες και τόσους τους έχουμε τους εγχώριους σταρ και τους έχει φάει η μαρμάγκα. Γιατί να μην έρχονται οι σταρ του εξωτερικού και οι δικοί μας να τους σουλατσάρουν στα ακρογιάλια να προβληματίζονται παρεΐτσα. Να δω την Τζούντι Ντενς με τον τάδε αγκαζέ, τον Μακ Κέλεν με την δείνα, την Τίλντα την Σουίτον με την….

SCARLET

Είσαι άνεργος εγχώριος σταρ και δεν έχεις στον ήλιο μοίρα μην ανησυχείς. Περιπατητή, αγκαλιαστής, παρηγορητής, ξεναγός σε διεθνούς φήμης σταρ, έσοδα δίπλα στον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα. Μετά θα έρθει το καλοκαίρι ο Νορβηγός και θα του πει ο Έλληνας νησιώτης δεν θα πληρώσεις τον μουσάκα 50 ευρώ στα εδάφη που περπάτησε την γόβα της η Σκάρλετ η Γιόγανσον; Αυτή είναι αξιοποίηση της πολιτιστικής και τουριστικής κληρονομιάς. Να έρχονται οι σταρ του εξωτερικού θα τους παραλαμβάνουν οι δικοί μας να τους κατεβάσουν παραλία να βοηθήσουν τους πρόσφυγες και εκεί θα αφήνουν τις γόβες τους γιατί πως να το πατήσεις το πλακόστρωτο και τον νησιώτικο τον βράχο με δωδεκάποντο τακούνι. Θα γίνει ένας δρόμος με τις γόβες στα βότσαλα καρφωμένες αλλά hollywood, ο δρόμος των αστεριών. Και για κάθε θυσία γόβα σταρ, χίλια παπούτσια για τους πρόσφυγες. Γιατί πώς να το κάνουμε φίλοι μου καλοί, το manolo blahnik κοστίζει ολίγον ακριβά, φτιαγμένο πάντα από χέρια φθηνά εργατικά.

8 Ιανουάριου.
Πεθαίνει ο David Bowie. Σύσσωμη η παγκόσμια σκηνή θρηνεί. Σύσσωμο το ελληνικό πανελλήνιο απορεί. Τα είχε ο David Bowie με τον Mick Jagger;  Αυτό τώρα πώς θα το μάθουμε; Γιατί δεν βγαίνει ο Mick να κάνει επίσημη δήλωση, να πει ότι κλαίει και ωρύεται περισσότερο από την Ιμάν, που ‘χει μπαϊλντίσει και ότι βάφει τις κουρτίνες  του στο χρώμα που αγαπούσε, ο David πάντα.

BOWIE

Ήταν απλώς μια ξεπέτα μες στην παραζάλη των ναρκωτικών; Yπάρχει επίσημη βιογραφία του David να διαβάσουμε όλη την πιπεράτη ζωή του; Και αν τα είχε με τον Mick, ο Iggy τι έκανε; Απλώς γρατζουνούσε την κιθάρα; Πως γίνεται να πεθαίνουν θρύλοι χωρίς να αφήνουν πλήρη αναφορά και παρακαταθήκη για την ακόλαστη ζωή τους;

28 Ιανουαρίου.
Κατέβασμα της θεατρική παράστασης «Ισορροπία του Νας» από την πειραματική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Πλήγμα της ελευθερίας της έκφρασης και του λόγου; Πρέπει κάποιος να παραιτηθεί; Μα όχι κοιτάμε μπροστά.

ISOROPIA-NAS

Η κυβέρνηση και άλλοι παράγοντες, θα αποφασίζουν ποια έργα θα ανεβαίνουν και τι θα βλέπουμε, θα γίνετε μια αντικειμενική αξιολόγηση από μια τριμελή, το πολύ, επιτροπή του υπουργείου πολιτισμού ή και ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Ζήτω η πρωτοπορία. Ζήτω η Δημοκρατία. Χιπ χιπ χουρέϊ.

Εδώ φίλοι μου καλοί σας αφήνω, χρειάζεται να τρέξω γιατί ο ήλιος άρχισε να δύει και θέλω να προλάβω να μην με βρει η νύχτα. Η Ζούγκλα δεν είναι παίξε γέλασε και παραμονεύουν πολλοί κίνδυνοι όταν πέφτει το ζοφερό σκοτάδι. Μα τι σας λέω εσείς εκεί θα μου πείτε ξέρετε καλύτερα. Μην ανησυχείτε θα επιστρέψω σύντομα με περισσότερες ιστορίες ημερολογίου, έστω και λίγο ετεροχρονισμένα. Με πολύ αγάπη και ακμαία συμπαράσταση από τα βάθη της Ζούγκλας της Βόρνεο…

Ο Ουρακοτάγκος της διπλανής (μου έλειψε λιγάκι) σεζλόνγκ

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.