Το βίτσιο του Μόρτη και η Κυρία

April 22, 2015

Ένας Spiderman για τους αστέγους

April 22, 2015

Άνοιξη, χρώματα και αρώματα!

April 22, 2015

grafei_o_kyriakosΉρθε η άνοιξη, και παντού γύρω μας… χρώματα και αρώματα! Ακόμα και πάνω στο γκρίζο, η άνοιξη μάς δείχνει απλόχερα τα σημάδια της. Είνια, λοιπόν, η κατάλληλη περίοδος για να φτιάξουμε τον κήπο μας, τη βεράντα μας ή, έστω, να βάλουμε ένα λουλούδι στο βάζο!

Δευτέρα πρωί και είμαι στο κέντρο για δουλειές. Στην επιστροφή, περνώντας από την οδό Αθηνάς  -έναν από τους πιο παραδοσιακούς και γραφικούς δρόμους του κέντρου, λόγω της εμπορικότητας του- κάτι μου τράβηξε την προσοχή… Κάτι όμορφο! Πού; Στην πλατεία Κοτζιά. Τι; Η ανθοκομική έκθεση που συνδιοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φυτωριούχων Αττικής, για να υποδεχθούμε την άνοιξη.


anthokomiki_kotzia2

Παντού λουλούδια και φυτά. Φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, κάκτοι μικροί-μεγάλοι, βότανα, θάμνοι, δέντρα, λιπάσματα, γλάστρες, χώματα, σπόροι. Πολλά και όμορφα πράγματα. Τα λαχταράς και τα θέλεις όλα!

anthokomiki_kotzia3

Η έκθεση ξεκίνησε την Παρασκευή στις 17 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι και  την Κυριακή 3 Μαΐου.

anthokomiki_kotzia4

Και… αξίζει να θυμόμαστε πάντα ότι τα λουλούδια -με τα χρώματα, τα αρώματα, το σχήμα και την υφή τους- ομορφαίνουν τη ζωή μας, το χώρο μας, τον κήπο μας. Μας φτιάχνουν τη διάθεση και μας γαληνεύουν την ψυχή. Είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να τα αγαπάμε και, σίγουρα, θα μας το ανταποδώσουν.

Κυριάκος Α., από τον ταρατσόκηπό του… για το FAQPerfection

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.